Bodenföretaget breddar sin kompetens

TF Service Bild1 696x364

Från den 1 september blir Bodens Eltjänst AB Teknisk Fastighetsservice AB. Därmed utökas verksamheten i Boden till att även erbjuda automation och ventilation. Sedan tidigare har de även kyla och värmepumpar. ”Vi blir en rätt komplett leverantör av service till våra kunder, med de flesta kompetenser under samma tak”, säger Jakob Granström, styrelseordförande i Teknisk Fastighetsservice AB och tillförordnad platschef i Norrbotten.

Teknisk Fastighetsservice bildades i Sundsvall 1993, och genom åren har företaget etablerat sig på ett femtontal platser i Norrland, från Uppsala i söder till Luleå i norr. Från och med den 1 september finns företaget även med etablering i Boden. Detta efter att de förvärvat Bodens Eltjänst, som funnits i stan sedan 1993.
– Eftersom företaget betytt väldigt mycket för mig har jag varit väldigt mån att det blir bra även efter att jag lämnat över och det känns superkul att Teknisk Fastighetsservice tar över. Ett familjeägt företag med goda förutsättningar att utveckla det vidare, säger Birger Sandin, som grundade Bodens Eltjänst och som blir kvar i verksamheten till nästa sommar.
Teknisk Fastighetsservice har sedan en tid tillbaka medvetet satsat på att bli större i Norrbotten. De har personal i Luleå, Piteå, Kalix och Arvidsjaur. Nu kan alltså även Boden läggas till på den listan.

TF Service Bild2 696x364

– Det känns jättekul att vi kan etablera oss i Boden. Utöver att ta över själva eldelen kommer vi att fylla på med att erbjuda tjänster inom kyla, automation och ventilation, precis som på våra andra kontor, säger Jakob Granström.
I och med satsningen som görs är Teknisk Fastighetsservice i stort behov av att anställa personal i Boden och Luleå.

– Vi söker servicetekniker med kompetens inom VS, ventilation, kyla, el och automation. Så är det någon som har intresse och kompetens är man varmt välkommen att höra av sig, säger koncernchefen Christer Lundstedt.

Läs mer på www.tfservice.se

Nästa artikelHallå där, Torgny Nolander …