Succéföretag satsar stort i Skellefteå

NIKAB

För fem år sedan grundade Tim Marklund NIKAB – Norrlands Industri & Konsult AB och i skrivande stund har företaget närmare 50 anställda. Sedan ett år tillbaka finns succéföretaget i Skellefteå – och planen är att satsa stort här.
– Skellefteå är en framtidsstad. Vi är på gång med en ny större lokal för att utveckla ­verkstaden och den lokala verksamheten och vi skulle behöva få in mer personal, säger Tim.

Text: JOHANNES HÄGGLUND

NIKAB har haft en snabb utveckling. För fem år sedan startade Tim upp företaget i Piteå och för ett år sedan kom delägaren Adam Thomelius in i matchen. Idag har det unga och expansiva företaget gjort ett starkt och stabilt avtryck i branschen. NIKAB som 2016 startade med endast Tim är idag ett företag etablerat på de tre orterna Piteå, Umeå och Skellefteå med snart 50 anställda. Och fler ska de bli!

– Mycket har hänt på de här åren, en riktigt rolig resa. Från början var det mest mek och svetsjobb och sedan har det vuxit och utvecklats allt eftersom. Nu kan vi ta på oss helhetsprojekt och vi gör allt från att rita och konstruera till att slutproducera. Men fortfarande är det svetsjobb, mek och industrimontage som är vår starkaste sida. Vi utvecklar också vår maskinpark löpande säger Tim.

NIKAB Svetsbild

Som han är inne på har NIKAB ett väldigt brett utbud av tjänster. Förutom industrimek, svetsning och montage samt egen vattenskärmaskin kan de även bidra med rörinstallationer, fältservice och tillverkning av stålkonstruktioner. Ett fullserviceföretag inom industrin med andra ord, vilket gör det naturligt att nu expandera i Skellefteå.

– Skellefteå är en rolig och växande stad. Det fanns personal där som ville komma över till oss och det var mycket på grund av det som vi startade i Skellefteå. Vi har idag mycket jobb på både Northvolt och i gruvindustrin. Skellefteå är en framtidsstad och det är bra för oss entreprenörer inom den här branschen, säger Tim.

I dagsläget har NIKAB nio ­anställda i Skellefteå och nu söker Tim och Adam efter mer personal.

– Vi har en växande organisation, men skulle behöva in få mer personal ju mer vi etablerar. Vi är på gång med en ny större lokal för att utveckla verkstaden. Vi har verkstad i Piteå och Umeå, men vill utveckla den även i Skellefteå, säger Tim.

Tim och Adam skiljer sig lite från många andra företagsledare när det kommer till framtidsplanerna för företaget. För de pratar inte om några målsättningar när det gäller ekonomi, eller hur många de ska vara på företaget inom x antal år. I stället vill de lägga mer fokus på vad företaget står för.

– Vår personal är vår största tillgång! Vi vill bli en ännu mer attraktiv arbetsgivare samt utveckla vår styrka som kvalitetspartner gentemot kunderna. Det är vårt mål. Sedan vill vi vara ett så komplett företag som möjligt mot hela processindustrin. NIAKB har vuxit snabbt och idag är vi ett ganska stort företag, men vi är fortsatt väldigt måna om våra anställda och vår kompakta arbetsgrupp är vår största styrka, säger Tim

Vilken är den största utmaningen för er i ledningen med tanke på att ni har vuxit så pass mycket på kort tid?

– Den stora utmaningen är att hålla alla samlade, att alla känner en tillhörighet och så klart en säker arbetsmiljö. Det är den stora utmaningen men har man bra personal går det bra. Vi hjälps åt att bygga företaget och växa oss starkare. Jag kan inte personligen ta åt mig äran för företagets framgångar, vi är så otroligt stolta över vår personal som har varit nyckeln till att det gått så bra, säger Tim.

Sponsrat inlägg: En del av vårt annonserbjudande och inläggen skrivs av vår kommersiella avdelning. Om du har frågor, hör av dig till info@skellefteaguiden.se

Föregående artikelStåljätten vill fortsätta expandera
Nästa artikelExpertens tips inför fasadmålningen