”Vi har Sveriges finaste yrkesbutik”

YP 696x364
Ola Lindberg, Isabell Renholm, Jens Pettersson och Robhert Esserud

Yrkesbutiken YP gör en storsatsning i Skellefteå. Man har precis flyttat till en ny lokal och breddat sitt utbud. ”Vi har Sveriges finaste yrkesbutik”, säger platschefen Ola Lindberg.

När man kliver in i YP:s nya lokal på Tjärnvägen 2 (tidigare Elon) är känslan att man har kommit in i en klädbutik snarare än en butik med fokus på arbetskläder.
– Vi har Sveriges finaste yrkesbutik, vilket känns kul, både för vår personal och våra kunder, säger Ola Lindberg.

– Vi vill att det ska vara familjärt, att butiken ska vara ett ställe där man kan trivas, få bra service och hitta de produkter man behöver. YP flyttade in här vid årsskiftet och eftersom den här lokalen är tre gånger så stor (!) som deras tidigare har de breddat sitt sortiment – som alltså i huvudsak består av arbetskläder samt skyddsutrustning och profilkläder. Utöver den nya lokalen har YP nyligen köpt upp Norrlandstvätten.

YP 3 696x364

– Vi har många kunder som vill ha en smidig tvättlösning. Jobbar man inom exempelvis grovindustrin eller gruvan slits kläderna, berättar Ola.

Vi vill visa genom handling och inte med ord, ge oss en chans att visa att vi även lever upp till vad vi lovar”

Bästa möjliga service
Det är ett steg i YP:s satsning mot att ge sina kunder bästa möjliga service. Utöver detta har YP även fältsäljare som åker ut till kunder, de levererar direkt till kunder och erbjuder en webbshop som kan skräddarsys.
– Vi kan bygga en webbshop som innehåller det vi har kommit överens om med kunden. Anställda kan sedan gå in och fylla i vad de vill beställa utifrån de alternativ som arbetsgivaren eller företaget bestämt, förklarar Ola. YP trycker kläderna direkt i butiken och kan därmed lösa tryck på nyinköpta kläder på bara några sekunder, avslutar Ola.

Läs mer på www.yp.se

Föregående artikelSkellefteåguiden mars 2024
Nästa artikelFöretaget investerar stort de närmaste åren