De expanderar och satsar framåt

696x364 bild 1
Ulrik Mattsson, Emil Forsling, Pär Greus och Jesper Mattsson

Skellefteåföretaget Markbyggarna är mitt inne i en nystart. De ska anställa ny personal, siktar på att snart erbjuda sina tjänster i Västerbottens inland plus att de numera tar på sig alla typer av mark- och anläggningsjobb. ”Vi gör en intressant satsning, men vi har inte för bråttom”, berättar regionchefen Pär Greus.

Markbyggarna har funnits i Skellefteå i 24 år och de har framför allt riktat in sig på kabel- och fiberbranschen, men nu väljer företaget att expandera. De ortsätter med kabel- och fiberarbeten, men nu erbjuder de även all typ av mark- och anläggningstjänster – I och med att det byggs väldigt mycket i Skellefteå finns behovet, och vi kan göra allt från vatten och avlopp till plattläggningar – allt som har med markanläggning att göra helt enkelt, säger Pär Greus.

Lokalt fokus
Även om Marbyggarna numera ägs av ett större nationellt företag är Pär noggrann med att poängtera att ingenting har förändrats med det lokala fokuset.

– Företaget är grundat här, har alltid funnits här i stan och personalen är Skellefteåbor. Vi värnar verkligen om relationerna och det lokala här, säger Pär.

696x364 bild 2
Pär Greus, regionschef

Breddar verksamheten
Markbyggarna, som har flera egna maskiner, exempelvis hjullastare samt grävmaskiner, har i dagsläget 15 anställda, men med tanke på att Markbyggarna breddar sin verksamhet siktar de på att bli fler.
– Vi söker nu både yrkesarbetare, maskinister och tjänstemän, berättar Pär.

Familjär känsla
Han har över 35 års erfarenhet i branschen och drygt ett och halvt år har gått sedan han valde att börja på Markbyggarna.
– Jag gillar att det är ett mindre bolag, med en familjär känsla. I ett mindre företag får man göra allt. Den ena dagen är inte den andra lik, säger Pär.

Utvidga kundkretsen
I den satsning som Markbyggarna är inne i finns också en plan att utvidga kundkretsen.
– Vi gör en intressant satsning framåt, men vi har inte för bråttom. Utan det ska ske i en takt som gör att vi kan bedriva god verksamhet och göra fina arbeten. Under 2025 är planen att kunna ta på oss jobb även utanför Skellefteå, som t.ex i Västerbottens inland, avslutar Pär.

Läs mer Markbyggarna i Skellefteå

Text Johannes Hägglund

Föregående artikelGröna satsningar bakom Skellefteå Krafts resultat
Nästa artikelPERZZONA till Summertime Festival