Sänker priset på samtliga varor

ICA Supermarket Morön 1 696x364

ICA Supermarket Morön gör en unik satsning. När matpriserna väntas öka väljer butiken att göra tvärtom – och sänker priset på alla varor i hela butiken. ”Det här är den största prissänkningen hittills i butikens historia”, säger ICA-handlaren Viktoria Alm.

De ökade matpriserna har varit ett hett samtalsämne den senaste tiden. Statistik från Matpriskollen visar att priserna kommer att fortsätta att öka, men det gäller inte alla butiker. För ICA Supermarket Morön gör tvärtom och sänker priserna. De gör det inte på några utvalda varor utan på samtliga varor i hela butiken. Vilket innebär att flera tusentals varor nu finns att köpa till ett lägre pris.

– Vi har aldrig gjort en sådan här investering tidigare. Det här är den största prissänkningen hittills i butikens historia, säger Viktoria Alm.

Besparingar
Butiken har funnits sedan 1970-talet och precis som alla andra matvaruaffärer runt om i landet har ICA Supermarket Morön behövt höja priserna under de senaste åren. Inflationen har också medfört att butiken har fått göra en hel del besparingar.

ICA Supermarket Morön 2 696x364

– Under 2022 och 2023 har vi drivit kostnaderna ur butiken, genom att exempelvis minska på personalkostnaderna. Vi har blivit mer kostnadsmedvetna och egentligen dragit ner på alla utgifter vi har kunnat. Det är det här sparandet under två års tid som gör att vi har möjlighet att göra den här satsningen, säger Viktoria.

Bokningsklipp
Det här är ytterligare ett steg i ICA Supermarket Moröns satsning mot lägre priser. Sedan några år tillbaka har de på Facebook kört hårt på sina så kallade ”bokningsklipp” där kunder får chans att boka produkter, oftast kött, till ett väldigt förmånligt pris.

– Det är väldigt uppskattat och börjar sprida sig allt mer. För kunderna blir det en väldigt bra deal och det är väldigt smidigt. Har man bokat en fin oxfilé till fredagen vet man att varan finns där och väntar på att hämtas, säger Viktoria.

Utkörning via Foodora
En annan grej som ICA Supermarket Morön erbjuder sina kunder är att man kan få varor hemkörda via Foodora. Om man har glömt att handla någon vara eller helt enkelt bara blev sugen på lite chips och dipp kan man få det hemkört inom en halvtimme. ICA Supermarket Morön är den enda matbutiken i stan som är ansluten till Foodora.

Läs mer och följ ICA Supermarket Morön, klicka här!

Text: Johannes Hägglund

Föregående artikelEldkvarn klara för ytterligare en konsert i Skellefteå
Nästa artikelJohn De Sohn till Summertime