Eldkvarn klara för ytterligare en konsert i Skellefteå

Eldkvarn 696x364
Eldkvarn

Nu är det klart att Norrköpingsbandet Eldkvarn gör två konserter på Sara kulturhus i sommar. Det nya datumet är lördag 17 augusti vilket ger en perfekt möjlighet för musikälskare längs norrlandskusten att avsluta sommaren på ett minnesvärt sätt.

– Vi är glada att kunna möta Eldkvarns önskemål om ytterligare en konsert och samtidigt kunna erbjuda ännu ett tillfälle, för både lokalbefolkning och tillresande publik, att få uppleva bandet live. Med sina ikoniska låtar och legendariska framträdanden kommer konserterna garanterat bli oförglömliga upplevelser, säger Sofia Andersson Lundberg, programchef på Sara kulturhus.

Lynx Ski Doo Banner 696x364 Skeå Guiden

Lämnar ingen oberörd
Som få andra band i Sverige har Eldkvarn med Plura Jonssons unika texter skildrat både sin gamla hemstads stolta historia i låtar som: ”3:ans spårvagn genom ljuva livet”, ”Alice”, ”27” och även huvudstaden i låtar som ”Stockholms Stjärnor”. Ingen har som Plura skildrat kärleksrelationer så naket, varmt och sårbart. Att se Eldkvarn live lämnar ingen oberörd. Man golvas av deras samspel och enorma utstrålning.

Med de hyllade albumen ”Himmelska Dagar” och ”Kungarna från Broadway” blev bandet en riksangelägenhet följt av det kultklassade Tältprojektet & turnén ”Cirkus Broadway” med inbjudna gästartister som Thåström, Ratata, Peter LeMarc och Marie Fredriksson.

Avskedsturné
Sommaren 2024 åker Eldkvarn ut på sin avskedsturné ”Det är aldrig för sent att lägga av” och gästar Skellefteå och Sara kulturhus den 16-17 augusti för sina enda spelningar i norra Norrland.

Föregående artikelEfter 200 timmars arbete – nu är tifogruppen redo för slutspel
Nästa artikelSänker priset på samtliga varor