Skebo vill bygga sjuvåningshus

Skebo 696x364

Skebo har för avsikt att satsa stort på nybyggnation av studentbostäder. Ambitionen är ett sjuvåningshus med cirka 100 lägenheter på Sörböle, med nära avstånd till Campusområdet och centrala Skellefteå.
– När den här möjligheten dök upp så ville vi ta tillfället i akt och agera. Vi vet att det finns ett behov av nya studentbostäder och Skebo vill gärna vara den samhällsbyggaren som visar vägen i ett växande Skellefteå, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.

Planerna avser fastigheten Vagnen 7 på Sörböle som ligger i korsningen mellan Brogatan och Skråmträskvägen. En annan fastighetsaktör har haft marktilldelningen sedan något år tillbaka, men utan att det påbörjats arbete på tomten. I dag fattade kommunstyrelsens arbetsutskott beslutet att istället bevilja Skebo marktilldelningen.

– I ett snabbt växande Skellefteå är det viktigt att aktörerna som får markanvisningar faktiskt också bygger på marken inom rimlig tid. Annars behöver vi fördela om marktilldelningen precis som vi gjort i det här fallet till Skebo. På det sättet hoppas vi att kommunen kan möjliggöra att fler bostäder tillkommer ett Skellefteå där efterfrågan är hög, säger Patrik Larsen, mark- och exploateringschef vid Skellefteå kommun.

– Vi kommer att agera för att sätta spaden i marken så fort som möjligt. Vi har ambitionen att bygga studentbostäder eftersom det är något Skellefteå är i behov av tack vare Campus utveckling. Antalet studenter kommer att öka i Skellefteå över tid och vi vill bidra med tt tillföra riktigt attraktiva boendealternativ, säger Harriet.

Konceptet som Skebo planerar stämmer överens med detaljplanens kvalitéer och avser ett sjuvåningshus med cirka 100 lägenheter och en uteplats på taket. Det som nu står på agendan är att Skebo ska påbörja en process för att få in bra underlag om vilka entreprenörer som är intresserade av att bygga på fastigheten.

– Vi har förberett oss för ett effektivt förfarande. I slutändan kommer det innebära ett betydande tillskott av studentbostäder till Skellefteå vilket känns riktigt roligt och inspirerande, det var trots allt rätt länge sedan det byggdes nyproducerade studentbostäder i Skellefteå, säger Helena Markgren, vd på Skebo.

Sedan tidigare har Skebo tre studentbostäder i Skellefteå, alla med gångavstånd till Campus.
* Staregatan, Älvsbacka, 27 rum.
* Villagatan, Sunnanå/Sörböle, 73 rum.
* Campusområdet, Laboratorgränd, Sunnanå/Sörböle, 220 tillfälliga studentrum.

Föregående artikelEuropas största driftingserie i Fällfors
Nästa artikelScarlet till Summertime