Norrplåt blir en del av Nordprofil

Norrplåt 696x364
Fredrik Wiklund vd Norrplåt och Jens Hardegård vd Nordprofil

Skellefteåföretaget Norrplåt går nu samman med koncernen Nordprofil, och blir ett komplement till befintliga verksamhetsorterna Örnsköldsvik, Vännäs och Luleå. Genom sammanslagningen stärker Nordprofil upp verksamheten över Norrlandskusten och lokalt i Skellefteå stärks erbjudandet upp genom Nordprofils kompletterande produktutbud.

Koncernen Nordprofil har etablerat sig genom åren som en lokal leverantör av egentillverkad byggplåt och plåttillbehör med verksamheter i Örnsköldsvik, Vännäs och Luleå. Nu går man samman med Skellefteåföretaget Norrplåt och lägger därigenom till Skellefteå över Nordprofils verksamhetsorter.

– Norrplåts sammanslagning med Nordprofil är en betydelsefull milstolpe för oss, säger Jens Hardegård, VD på Nordprofil. Våra ledord har alltid vilat i kvalitet, engagemang och service, och vi är övertygade om att vi genom sammanslagningen tillsammans kommer att förvalta det ytterligare och att vi kommer att stärka vår position på marknaden. Vi kan nu erbjuda ännu bättre lösningar och ännu bättre service till Skellefteå med omnejd.

WM Bil 696x364

– Det skapar nya möjligheter för oss, berättar Fredrik Wiklund, VD på Norrplåt. Vi kommer att kunna tillgodose våra kunders behov och önskemål ännu bättre, tack vare utökat sortiment av tak- och fasadplåt som Nordprofil berikar med. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att fortsätta upprätthålla den höga standard som Nordprofil är känt för, avslutar Fredrik Wiklund.

Planen är att låta koncernens befintliga produktutbud och kompetens komplettera verksamheten i Skellefteå och att ta vara på plåtslagarkompetensen på bästa sätt. Genom sammanslagningen förväntas man stärka det gemensamma målet om att vara branschledande i regionen.

Nordprofil är en av Norrlands största tillverkare av byggplåt med tillbehör. Vår vision är att vara branschens bästa leverantör med fokus på kvalitet, engagemang och service. Vi finns sedan tidigare i Örnsköldsvik, Vännäs, Luleå och nu även i Skellefteå. Hos oss hittar du ett brett sortiment av plåt för tak, fasad och inklädnad. Vi erbjuder även taksäkerhet, avvattning, solceller och mycket mer.

Föregående artikelSM-guld! Guldfest på Guldtorget!
Nästa artikelSkellefteå Bryggeri tillbaka där allt började