SM-guld! Guldfest på Guldtorget!

AIK 696x364
Svenska mästarna 2024 Skellefteå AIK

Skellefteå AIK har vunnit sitt fjärde SM-guld och efter tio år väntan är det äntligen dags för guldfest i Guldstaden igen.

Laget har levererat hela säsongen och jobbat ner motståndet mot guldet och fansen och platsen har stått bakom laget hela vägen. Nu är det dags att vi tillsammans hyllar de som hyllas bör.

Lämpligt nog så har vi en plats för sådana här guldfirande.

Guldtorget får nu sin första guldfest och festen drar igång 16:30 med musik och uppvärmning innan programmet startar 17:00. Klä dig i gult och svart och guld och kom dit!

– Alla är naturligtvis välkomna att fira guldet. Skellefteå AIK har visat att vi är bäst på ishockey och nu ska vi visa att vi är bäst på att fira guld också. Det kommer att bli en underbar stämning och en härlig atmosfär, säger Karl-Henrik Dagman, marknadschef Skellefteå kommun.

Spelarna står redo för att fira.

– Det ska bli helt fantastiskt att få dela guldfirandet med alla människor som funnits med oss hela vägen till det här guldet! Vi i laget hoppas att alla kommer och firar med oss, säger Skellefteå AIK:s lagkapten Jonathan Pudas.

Det officiella firandet startar som sagt idag klockan 16.30, med uppvärmning från scenen på guldtorget. Strax därefter går spelarna från Stadshotellet till torget för att ta emot hyllningarna. Mellan klockan 17.00 och 18.00 pågår firandet, vilket inkluderar presentationer, intervjuer och musikframträdanden med stark svartgul koppling.

Tips! Lämna gärna bilen hemma eller på en parkering utanför centrala stan.

Programmet för guldfirandet, tisdag 30 april:
16:30 Uppvärmning från scenen på Guldtorget
17:00 Programmet startar.
17:10 Hyllning av Skellefteå AIK Dam och Skellefteå AIK J20.
17:15 Spelarpresentation Skellefteå AIK
17:30-18:00 Intervjuer med spelare och tränare

Stort grattis till SM-guldet Skellefteå AIK!

Föregående artikelKlart! Skebo bygger 219 hyresrätter
Nästa artikelNorrplåt blir en del av Nordprofil