Steamin´ Jesaja till Summertime

Native bild steamin

Bandet trampar fortfarande på den smala vägen mot berömmelsen men på vägen dit tar de dej tillbaka till de rökiga bluesklubbarna i 50-talets Chicago för att i nästa stund låta dig känna rytmen av en ”Memphis Rockabilly Slap Special”.

Torsdag den 27 juni kommer bandet låta Skellefteå Summertimes besökare få njuta av skön musik med influenser av Wynonie Harris och Jimmy Mc Cracklin. Munspelsräkorna och gitarrlicksen kommer vara mjukt inlindade i tryggt lunkande basgångar.

Bandet bildades redan 2001 och har under åren spelat på många festivaler och scener alltifrån Uleåborg Jazz & Bluesfestival i Finland till Berseel Castle Blues & Rockfestival i Belgien.

Bandet består av munspelaren Lars Lundberg och trummisen Niklas Bränberg, som tidigare kamperade ihop i ”The Wyatt Earp Band”… Skellefteås svar på Faboulos Thunderbirds”.
Gitarristen Per-Anders Andersson som tidigare frontade ”Steamboat Bluesband” och basisten Urban Åhdén som gick från country & westernbandet ”Native sons” till vad som då blev Steamin´ Jesaja.

Videos:
https://www.youtube.com/watch?v=99dp7hMcQZY
https://www.youtube.com/watch?v=LbazGh35P7A

 

Summertime digital

Garden Party digitalt

Föregående artikelLisa Ajax till Summertime
Nästa artikelTennessee Tears & Chris Kläfford till Skellefteå