Europas största driftingserie i Fällfors

Driftmasters 696x364

Den 9-10 juni blir det ny motorfest i Fällfors då Europas största driftingserie, Drift Masters GP, återvänder till Sverige och Drivecenter Arena.

Det blir andra gången som Drift Masters European Championship kommer till Skandinavien och publiken får chansen se och uppleva ett av driftingens starkaste startfält med toppförare från över tjugo länder. Totalt arrangeras tävlingar vid sex tillfällen i sex olika nationer. Startfältet inkluderar femtio förare från tjugo nationer. Allt från den regerande mästaren Piotr Wiecek från Polen till den japanska favoriten Naoki Nakamura, såväl WRC-världsmästaren Kalle Rovanperä, de irländska bröderna Jack och Conor Shanahan, Litauens Benediktas Cirba och många fler otroliga förare.

– Detta är utan tvekan ett av de mest konkurrenskraftiga startfält vi någonsin har sett. Varje förare tar med sina unika färdigheter och stil till sporten och jag är säker på att de kommer att ge våra fans lite hårresande action under säsongen, berättar Arkadiusz Dudko, vicepresident för Drift Masters European Championship och uttrycker sin glädje över den kommande säsongen.

Efter att ha rest norrut till Drivecenter Arena för första gången 2022, satte de otroliga skandinaviska fansen sin prägel hos Drift Masters förare, team och fans. Just därför kommer serien återigen till Fällforsbanan, som är belägen mittemellan Skellefteå och Piteå. Hög spänning utlovas när en av de snabbaste banorna ska bemästras.

– Har man möjlighet, så ska man ta chansen att komma hit. Drifting är en underhållande sport som är på uppgång världen över och nu samlas människor från hela Europa för en gemensam folkfest, berättar Jessica Karlsson, som är event- och marknadskoordinator på Drivecenter Arena.

Drift Masters European Championship kommer detta år stå värd för världens största driftingtävling någonsin, när finalen körs i Warszawa, Polen på nationalarenan PGE Narodowy som har plats för 58 580 personer i publiken.

Driftmasters Jessica 696x364
Jessica Karlsson
Event- och marknadskoordinator, Drivecenter Arena

Hur många svenskar tävlar?
– Det är fem svenska förare som kommer köra hela serien. Sedan har vi delat ut ett antal svenska wildcards som ska köra i Fällfors, bland annat norrlänningen Jim Olofsson från Bjurholm.

Utöver drifting vad kommer erbjudas på arenan?
– Utöver drifting i världklass så är det fritt fram att vandra i depå, se bilarna på nära håll och träffa förarna. Det finns aktiviteter och lekplats för barnen, matförsäljning och bar med kalla drycker, bokningsbara helikopterturer, flyguppvisning med JAS 39 Gripen, olika utställare och after track party när tävlingarna är klara.

Finns det möjlighet att bo på området under dessa dagar?
– Vi har en camping där man kan bo under hela helgen. Bokning görs via hemsidan www.drivecenter.se.

Är det något annat besökarna ska tänka på inför tävlingshelgen?
– Förköp rekommenderas för att undvika köer och boka plats på någon av våra läktare för att få bästa överblick. Samåk gärna och som alltid – sköna skor och kläder efter väder. Mat och dryck finns att köpa på om ådet. Sedan är det bara att heja så mycket du kan och ha kul, säger Jessica och önskar alla välkomna till en fartfylld helg.

Föregående artikelFartfest på Drivecenter Arena
Nästa artikelSkebo vill bygga sjuvåningshus