Scarlet till Summertime

Native bild Scarlet

Metalduon som kännetecknas av sitt skelettliknande utseende är nu klara för Summertime Music And Life Festival lördag den 1 juli.

Scarlet är en svensk metalduo som grundades 2018 och består av medlemmarna Scarlet och Thirsty. De träffades när de båda var intagna på en institution för problematiska ungdomar och började skriva musik och texter tillsammans.

Musiken är baserat på deras mörka förflutna, blandat med nutida upplevelser, tankar och känslor. Texterna är raka, ärliga och ocensurerade.

De har redan spelat på stora rockfestivaler som bland annat Sweden Rock Festival, Gefle Metal Festival och Knotfest. Duon som alltid lämnar avtryck har även blivit omskrivna i Metal Hammer, Elle Magazine och Sweden Rock Magazine.

Efter att i början av karriären släppt singlarna ”Age Of Seduction”, ”Hail the Apocalypse” och ”Killer Quinn”, skrev de sedan kontrakt med det tyska skivbolaget Arising Empire och släppte debutalbumet ”Obey the Queen”. Albumet  blev en succé och fick fina recensioner över hela metalscenen.

Under fjolåret åkte duon ut på sin första Europaturné, då som förband till rockgruppen Smash Into Pieces och nu är det dags besöka Summertime i Skellefteå.

Föregående artikelSkebo vill bygga sjuvåningshus
Nästa artikelFastighetsägarnas dröm är nu verklighet