Sätter Skelleftehamn i rörelse

Native bild rif

Rönnskär Railcare IF kommer tillsammans med en rad andra lokala aktörer att sätta Skelleftehamn i rörelse under ett spännande event i Badhusparken tisdag den 6 juni kl. 11.00-14.00.

Det blir en dag där alla får möjligheten att röra på sig utifrån sina egna förutsättningar och det i samarbete med Svenska kyrkan, Höstfestgänget, PRO och näringslivet i Skelleftehamn.

RIF visar upp de idrotter som de idag har i föreningen och de idrotter som man har bidragit till att möjliggöra erbjuder även en massa aktiviteter där alla, utifrån sina egna förutsättningar, kan delta.

Det finns möjlighet att prova på bland annat gåbingo, gåfotboll, knattelopp, discgolf, padel, familjejympa, hitta ut och boule med mera. Det kommer även spelas musik och serveras hamburgare och fika.

Föreningen breddar nu sin verksamhet och blir en efterfrågeanpassad förening, samtidigt som de vill vara en en positiv kraft i det växande samhället. De vill att så många som möjligt känner att RIF är en förening där man kan hitta en plats och ett sammanhang.

Därför är deras ambition att röra sig från en förening som bara erbjuder fotboll, innebandy och orientering till en verksamhet där medlemmarna själva har större möjligheter att påverka utbudet av idrotter. Aktiviteterna kan nå allt från yngre barn till ungdomar, vuxna och seniorer.

Native bild rif 2

RIF uppmuntrar också alla med idéer på nya idrotter och aktiviteter att vända sig till föreningen, sedan kommer de att titta på hur man kan stötta och möjliggöra dessa. Förutsättningen är förstås att man själv också engagerar sig – det är alla tillsammans som gör detta möjligt.

Samtidigt händer det mycket i Skelleftehamn – bostadsbyggande, nya etableringar, utbyggnad av hamnen – vilket innebär att invånarantalet inom några år kommer att öka med 1000-1500 personer. Många med intresse av idrott i någon form.

Bara en tredjedel av Sveriges barn och hälften av de vuxna, rör på sig tillräckligt mycket. Barn slutar dessutom tidigare och tidigare med lagidrotter och missa chansen att utveckla samarbete, självförtroende, sociala färdigheter och motoriska förmågor. Äldre som motionerar i någon form får också en högre livskvalitet på köpet.

 

Föregående artikelEn riktig pangdag i Åbyn
Nästa artikelPär Lindholm ger KAIF 10.000kr