En riktig pangdag i Åbyn

Native bild Tact

Lördag 27 maj mellan kl. 10-15 är det stor action och demodag med massor av aktiviteter hos Tacticalstore i Åbyn norr om Byske.

Butiken som har det absolut största utbudet inom actionsport, äventyr & militärutrustning, paintball, luftvapen, knivar och friluftsliv lämnar 20% rabatt på alla lagerförda produkter i butiken under demodagen.

En rad olika klubbar kommer och har uppvisningar, de ger även besökarna en möjlighet att prova på paintball, luftvapen, airsoft, kasta granater, bågskytte samt flyga flygsimulator.
– Det brukar vara mycket uppskattat att få prova på lite olika aktiviteter och när man även får hjälp av riktiga proffs blir det om möjligt ännu roligare, säger David Wennersdahl på Tacticalstore.

Det kommer finnas två pansarbandvagnar på plats och representanter från en rad leverantörer. Bland annat Pinewood kläder för alla väder fån friluftsliv till jakt, Nordik Distribution, Vortex Kikarsikten, Gerber knivar, yxor och multitänger, Eberlestock ryggsäckar för jägare och militär, Fondprodukter, Bushnell kikare och kikarsikte, Hatsan luftgevär och luftpistoler, Reximex PCP luftgevär, Evelox bågskytteprodukter, Sig Sauer luftvapen, Tactical Foodpack frystorkad mat, CRKT knivar, yxor och tillbehör.

Vill du kasta granater så har du chansen då S.A.R kommer till demodagen. För att få använda pyro krävs ett D-certifikat och medlemskap i S.A.R. De kommer hålla en utbildning mellan kl. 08.00-11.00. En teoretisk del med hantering, förvaring och lagar samt en praktisk del, där man får öva på hur man kastar granater på ett säkert sätt.
Mer info: https://www.facebook.com/events/620918123237572/

Besökarna kan vara med i en tävling med fina priser från 5.11 och fondprodukter och köpa goda grillade hamburgare, våfflor, fika och dryck när magen börjar kurra. Kl. 15.00 startas även ett öppet airsoft spel, för de som vill testa sina färdigheter i det.
– Vi hälsar alla välkomna till en riktigt trevlig dag, avslutar David, som räknar med ca 400 besökare.

Föregående artikelHat Over Hills till Summertime
Nästa artikelSätter Skelleftehamn i rörelse