Clemensnäs får sitt drömprojekt

clemensutan

Clemensnäs får sitt drömprojekt förverkligat. Bland 2 000 föreningar valdes Skellefteklubben ut – och under hösten kommer aktivitetsbanan att färdigställas i Ursviken.
– Det känns fantastiskt roligt att få beskedet om att vi får hjälp med att bygga en aktivitetsbana. Den här blir helt unik för CHC och kommer vara en viktig del i klubbens utveckling, säger Stefan Ahlin i Clemensnäs.

XL-Hjälpen är ett samhällsinitiativ där föreningar och organisationer kan nominera ett byggprojekt som de vill få utfört av en lokal XL-BYGG-handlare. Det är tredje året i rad som tävlingen genomförs och i år ansökte fler än 2 000 föreningar och organisationer. En av de föreningar som valts ut är Clemensnäs HC i Skellefteå, som nu kommer få hjälp med att bygga en aktivitetsbana för året runt-träning.

– Klubben har ansökt om att få hjälp med att bygga en aktivitetsbana där barn och ungdomar kan träna skott och annan träning under barmarkstiden. Vi vill självklart att alla barn och ungdomar ska få möjlighet till träning året om och ser fram emot att hjälpa till att bygga en rejäl skottramp och aktivitetsbana som kan vara till glädje för många, säger Roger Lindgren, platschef XL-BYGG Skellefteå.

Öppen för alla

Aktivitetsbanan kommer vara öppen för alla och klubben hoppas att det ska bli en samlingspunkt för barn, ungdomar och vuxna som vill åka inlines, spela basket eller träna skott. Det kommer också byggas en läktare i anslutning till banan som inbjuder till publik.

– Det känns fantastiskt roligt att få beskedet om att vi får hjälp med att bygga en aktivitetsbana. Den här blir helt unik för CHC och kommer vara en viktig del i klubbens utveckling, säger Stefan Ahlin som nominerade klubben.

Föregående artikelRestaurangen i CK får lokala ägare
Nästa artikelSkellefteföretagets unika lösningar