AIK förstärker med forward från SDHL

AIK Dam 696x364

Skellefteå AIK Hockey är glada och stolta att kunna presentera ett spännande nyförvärv då det nu är klart att Ronja Mogren stärker upp på forwardssidan. Ronja kommer närmast från spel med Modo Hockey i SDHL. ”Det känns väldigt roligt att vara här och bli en del av Skellefteå AIK”. 

Damlaget har spelat färdigt höstens division 1 och gör sig redo för spel i Hockey-Allsvenskan som drar igång i januari. Inför fortsättningen har laget även gjort klart med 22-åriga Ronja Mogren. Hon har Husum HK som moderklubb men kom tidigt till Modo Hockey, en klubb hon lämnade inför säsongen 20/21 för SDHL-konkurrenten HV71. Där blev det en säsong innan hon testade på spel utomlands. Det blev en säsong i schweiziska Lugano och en säsong i Minnesota.

3 märken banner bokslut 800x800

Hon är en högerfattad forward som spelat totalt 112 matcher i SDHL och även flertalet landskamper på meritlistan, där hon bl.a. spelat ihop med Malou Berggren. Hon kommer in som en offensiv förstärkning

– Det känns väldigt roligt att vara här och bli en del av Skellefteå AIK. Det är många välkända ansikten här för mig så det ska bli roligt att spela i samma lag igen. Jag ser väldigt mycket fram emot resten av säsongen.

General Manager Ulrika Dahlgren är glad att få in Mogren truppen, en värvning hon önskat göra länge.

– Ronja är en spelare vi ”jagat” i ett flertal år. Hon har spelat flera år i SDHL och har en hel del landslagsmeriter. Hon har representerat både U18-landslag och damkronorna. I Ronja får vi en kraftfull spelare, stark skridskoåkare och rightare med ett riktigt bra skott.

Kontraktet med Ronja Mogren gäller säsongen 2023/2024.

Föregående artikelTomas Andersson Wij till Skellefteå
Nästa artikelSkellefteåguiden julen 2023