Tomas Andersson Wij till Skellefteå

Tomas Andersson Wij 696x364

I slutet av sommaren gick Tomas Andersson Wij in i studio med några av landets främsta jazzmusiker. Det första smakprovet från den sessionen var låten “Still Got the Blues från Sverige”, som spelas flitigt på radio just nu. Nya albumet “Sorgsna sånger gör mig glad” släpps den 26 januari och i början av mars startar Tomas Andersson Wij sin vårturné. Ett av stoppen blir på Sara kulturhus den 2 maj.

– Jag har väl börjat inse att musiken är min religion. Det är där jag söker tröst, kraft och inspiration. Ju mer hätskt och politiserat samhället blir desto mer framstår konsertsalarna som kyrkor. En ljus och förenande plats. En av få platser i samhället där folk fortfarande möts bortom åsikter och positioner, säger Tomas Andersson Wij.

Tomas Andersson Wij 2 696x364

Under sina 25 år som artist har Andersson Wijs sånger fyllt många konsertsalar. Få svenska artister har turnerat så mycket som han. Och till våren ger han sig ut på en ny resa, tillsammans med den pianist som varit vid hans sida de senaste åren, Andreaz Hedén, och den hyllade jazzmusikern Nils Berg på saxofon, klarinett och flöjt. Trion gjorde ett par sommarkonserter ihop med så pass bra eftersmak att man nu bokat en hel vårturné med start i början av mars.

Jäders Platsannons 231129 1200x630 ram

– Vi ser fram emot att få hälsa Tomas välkommen tillbaka till Skellefteå och speciellt till Sara kulturhus, där han kliver in för första gången. I sällskap med sina etablerade musiker kommer Tomas att bredda utbudet av livemusik och Skelleftepubliken kan se fram emot ytterligare en oförglömlig konsert, säger Sofia Andersson Lundberg, programchef på Sara kulturhus.

Foto: Dennis Wernersson

Föregående artikelMer resurser till Västerbottensteatern
Nästa artikelAIK förstärker med forward från SDHL