Våga mer färg i höst

Michelle 696x364

Michelle Selegran är grundare av inredningsföretaget M.S Form & Interiör. Till vardags jobbar hon med allt från inredningsuppdrag till konferensdesign och styling av bostäder inför försäljning. Hon har dessutom nyligen inrett Restaurang Rustique. Här ger hon tips på spännande inredningstrender vi kan se under hösten.

Under hösten försätter vi i spåret på den varma, jordnära trenden på inredningen till stor del, men vi vågar också utmana oss själva och vara mer lekfulla. Varför? Jo, för att när vi tittat på något och vant ögat under en längre tid så tenderar vi att tröttna och röra oss mot något nytt. Kanske till och med motsatsen i detta fall.

soffa 2 696x364

Vi fyller på med mer färg och form på dekor och möbler. Många former är asymmetriska och lekfulla på ett helt annat sätt än tidigare. Till exempel speglar, fåtöljer, mattor och dekor som vi ser sätter en extra livlig touch på de minimalistiska hemmen. Detta är också inredning som är lätt att byta ut och förnya när vi känner för det.

Vi ser också att retro gör comeback och många secondhand butiker går i sin tur varma. Vi vågar lägga in mer mönster och skapa en härlig mix av gammalt som möter det nya. På så sätt får hem och vrår mer liv och vi upplever att vackra stilleben har lätt att poppa i sådan miljö. Det är en konst i sig att blanda olika stilar och tidsepoker men upplevelsen för utrymme blir unikt och personligt på ett väldigt fint sätt. När vi väljer återbruk är det dessutom lika fint för plånboken som för miljön, win win!

soffa 696x364
Färger som kryper fram mer och mer är bland annat senapsgul, mörkgrön men också rött som möter blått. En uppåtgående trend från retrovärlden är färgat porslin och metallfinish.

Biofil Design är också ett ord som kryper fram mer och mer i inredningsvärlden. Ordet beskriver i sin tur hur inredning påverkar oss människor och varför vi också tar detta i beaktning när vi skapar våra miljöer idag. Biofil Design omfattar de naturliga element som människan har till naturen. Det vill säga växter, naturmaterial och det naturliga ljuset som vi mår omedvetet bra av. Tänk därför på att tillsätta gott om växter och livlighet där hemma.

Lynx webb Afterskoter 696x182

Mitt bästa tips för denna säsong är att våga mer färg och mer mönster i hemmet. Välkomna den asymmetriska formen, färgklickarna och låt den där härliga mattan vara en piece of statement. Det ger liv och energi i vardagen och det är du som bestämmer när, var och hur mycket.

Foto Michelle: Ola Westerberg

Föregående artikelDen gröna butiken
Nästa artikelEtt lyft för svensk sjukvård