Den gröna butiken

Siri vid Kress 696X364

Skog & Trädgård i Skellefteå gör en stor satsning på att bidra till ett grönare Skellefteå. Därför erbjuder de alltid de senaste batteridrivna trädgårdsmaskinerna, oavsett om du är på jakt efter en gräsklippare, trimmer eller motorsåg.

Skog & Trädgård i Skellefteå, som ligger på västra Solbacken i Lakkapääs gamla lokaler, har sedan februari en ny butikschef – Siri Almqvist. Hon har drivit på att företaget nu gör en medveten satsning på att bli ”den gröna butiken” och bidra till ett grönare Skellefteå.
– Vi vill att våra barnbarn och barnbarnsbarn ska ha en bra framtid. Varför inte haka trenden som är nu? säger hon.

Vi har en mängd produkter som ska bidra till en bättre miljö. Oavsett om man vill ha en batteridriven motorsåg, grästrimmer eller robotgräsklippare, finns det något för alla – och de riktar sig inte bara mot skogsägare och företag utan även lika mycket till privatpersoner.
– Fler och fler vågar testa batteridrivna produkter, vilket är jätteroligt, säger Siri.

Vilka fördelar ser du med att skaffa batteridrivna maskiner?
– Det finns väldigt många fördelar, utöver miljötänket. Tar vi exempelvis en batteridriven motorsåg eller gräsklippare behöver du inte dra igång den för att starta den, du trycker bara på en startknapp. Är man lite svagare i händerna är det då mycket lättare. Maskinerna går tyst och det behövs inte en massa olja och bränsle, säger hon.

Skog & Trädgård 696x364 2

Något vissa fortfarande är lite tveksamma kring är att batteridrivna maskiner inte är lika ”starka” som bränsledrivna, men skillnaderna blir allt mindre.
– Vi får snart in en nyhet på en batteridriven motorsåg som det ska vara lite ”bränslekänsla” över. Det är en ständig utveckling. Men tänk dig att vara ute i skogen och höra fågelkvitter i stället för motorsågen, säger hon.

Skog & Trädgård är väldigt måna om att erbjuda sina kunder marknadens bästa produkter och de har sedan länge ett nära samarbete med Husqvarna, men vi är inte på något sätt en del av Husqvarna utan helt fristående. Utöver Husqvarna har de produkter från Cub Cadett och KRESS, som ligger i framkant när det gäller den senaste tekniken. Dessa högklassiga produkter i kombination med servicen och kunskapen som finns hos personalen på Skog & Trädgård i Skellefteå hoppas Siri Almqvist ska locka Skellefteåborna till butiken på Nöppelbergsvägen 16D.
– Jag brinner verkligen för det lokala och att vi behåller den lokala touchen. När en stad växer så mycket som Skellefteå är det lätt att det går lite för fort och att man kan glömma bort den personliga touchen, avslutar Siri.

Frågar Siri – om Siri

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att jag lär mig något nytt varje dag och får utmana mig själv.

Vilken trädgårdsmaskin använder du mest?
– Den trädgårdsmaskin som jobbar mest hos oss är vår robot ”lilla Killingen”, men den sköter sig själv så då får blir det nog vår trimmer.

Favoritplats i Skellefteå?
– Min favoritplats i Skellefteå är ju Arenan såklart, men en solig dag sitter jag helst vid älven och njuter ett glas bubbel.

Favoritmat?
– Etiopiskt. Jag är född i Etiopien.

Vad gör du helst en ledig dag?
– En ledig dag spenderar jag gärna min tid åt renovering, fotografering och umgås med mitt barnbarn och mina vänner.

Skellefteå Skog & Trädgård, 0910-73 84 00, Nöppelbergsvägen 16D

Föregående artikelUnik satsning på Skellefteåtravet
Nästa artikelVåga mer färg i höst