The Wannadies till Skellefteå

Native bild wannadies

Så mycket bättre – aktuella ”The Wannadies” åker på en stor turné efter nyår och har premiär i hemstaden Skellefteå fredag 2 februari.

The Wannadies slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska indievågen. Med låtar som ”My Hometown” ”You and Me Song”,”Shorty” och ”Hit” m.fl. Med alla dessa hits nådde bandet långt utanför hemlandets gränser och åtnjöt bland annat stora framgångar i Storbritannien och Japan.

”You and Me Song” har förekommit på såväl soundtracket till Baz Luhrmanns film Romeo + Juliet, som i en lång rad reklamfilmer. Hembygdshymnen ”My Hometown” har tolkats av artister som Annika Norlin och barnstjärnan Oscar Stembridge.

2022 återförenades The Wannadies för en rad bejublade konserter som kulminerande i en storlagen spelning inför tusentals fans på Gustav Adolfs Torgunder Stockholms Kulturfestival och nu ger de sig ut på en en stor turné.

Ps. Missa inte årets upplaga av Tv4:s populära programserie ”Så mycket bättre”, där bandets frontman Pär Wiksten medverkar.

Turnéprogram:
2/2 SKELLEFTEÅ, Sara Kulturhus
3/2 LULEÅ, Kulturens Hus
16/2 FALUN, Heymakers
17/2 VARA, Vara konserthus
23/2 UMEÅ, Väven
24/2 ÖRNSKÖLDSVIK, Nöjesbolaget
1/3 UPPSALA, Katalin
2/3 STOCKHOLM, Cirkus
7/3 GÖTEBORG, Pustervik
8/3 KARLSTAD, Nöjesfabriken
9/3 ÖREBRO, Frimis
15/3 LUND, Mejeriet
16/3 KRISTIANSTAD, Kulturkvarteret.

Föregående artikelDecembernumret är här!
Nästa artikelMax Lindholm förlänger med AIK