Hockeymanagerspelet från Skellefteå

Pregame 696x364

Fantasy SHL, som lanserades ifjol, blev en omedelbar succé och redan under andra året kan Skellefteföretaget bakom bocka av ytterligare ett delmål.

– Vi närmar oss 35 000 registrerade användare, en ökning på närmare femtio procent, och fortsätter mot det långsiktiga målet att bli störst i Sverige, i samtliga kategorier, säger Tomas Nordström på Pregame. Det var ifjol som Skelleftekillarna Jon Lundström, Tomas Nordström och Erik Wallberg lanserade Fantasy SHL, ett hockeymanagerspel särskilt utvecklat för Svenska Hockeyligan. Det blev en omedelbar succé och till den här säsongen har antalet användare ökat ytterligare. Spelet närmar sig med stormsteg 35 000 registrerade spelare, en ökning på närmare femtio procent sett till ifjol, och är nu Sveriges överlägset största hockeyspel.

– Det är ett bevis på att vi träffat rätt och skapat något som många uppskattar. Även om det är bra är vi inte nöjda där, utan vi jobbar ständigt på att utveckla och förfina plattformen och det långsiktiga målet är att vi ska vara störst i Sverige, i samtliga kategorier, säger Tomas Nordström.

Plocka ihop 15 spelare för 100 miljoner
Spelet är gratis och går ut på att plocka ut två femmor och fyra på bänken, totalt 15 spelare för den fiktiva summan 100 miljoner. Poängen baseras sedan på hur dina spelare presterar i de verkliga SHL-matcherna.

Pregame 2 696x364

– För den oinvigde kan man tro att det här enbart handlar om hockey och att man måste ha järnkoll på spelarnas insatser, men då har man missat den sociala aspekten. En lika stor del av Fantasy SHL handlar om att tävla mot vänner och kollegor, förklarar Jon Lundström på Pregame.

Ökar i snitt med 3 000 användare per månad
Något som stärks av siffrorna. Närmare hälften av landets coacher har skapat eller medverkar i en kompisliga, en separat liga där du väljer vem eller vilka av dina vänner, kollegor eller släktingar som du tävlar mot. Till skillnad från liknande spel kan du dessutom starta din kompisliga när som helst och poängräkningen från vilken omgång du vill, vilket är ett unikt alternativ som blivit väldigt uppskattat. Även efter lanseringen av spelet har Fantasy SHL ökat med i snitt 3 000 användare per månad, vilket till stor del tillskrivs kompisligorna, samt möjligheten för coacherna att tävla om fina priser i Veckans och Månadens coach. Förutom prestigen är det viktigt att användarna känner sig uppskattade.

Chansen att vinna fina priser
Ifjol kunde spelarna bland annat vinna en hockeyresa till New York, tv-abonnemang, skridskor och bordshockeyspel. I år blir det något liknande. Vi är ytterst tacksamma mot våra samarbetspartners som gjort det här möjligt, och förhoppningen är att vi ska kunna erbjuda ännu fler priser framöver, säger Jon Lundström.

Förutom möjligheten att mäta sig med Sverigeeliten och triggern att klå grannen och den där besserwissern på kontoret, har många användare uppskattat användarupplevelsen i Fantasy SHL. Något som inom kort kommer att förbättras ytterligare. Dessutom finns planer på att ytterligare förbättra interaktionen användarna emellan.

– Inom kort släpper vi en uppdaterad version av sajten som kommer att byggas ut successivt. Bland annat finns det planer på en chatt och framöver kan det bli aktuellt med en community. Lanseringen av den nya sajten är första steget till en utvecklad 2.0-version av spelet, som vi ständigt jobbar för att förbättra, säger Erik Wallberg.

Fantasy SHL
– Registrera dig gratis på fantasy.shl.se.
– Plocka ut 15 spelare för den fiktiva summan 100 miljoner och utmana familjen, kompisar och kollegor i din unika kompisliga.
– Följ din poäng live under SHL-omgångarna.

Föregående artikelGår samman och breddar sin kompetens
Nästa artikelEn Spa-upplevelse för alla sinnen