En Spa-upplevelse för alla sinnen

Hotelllappland Huvudbild 696x364

Anländ med en wow-känsla och lämna med ett leende. Det är Hotell Lapplands vision med Sele Spa Club – och det är svårt att inte imponeras av den 1 700 kvadratmeter stora spaanläggningen. ”Här har vi byggt så att alla verkligen har många kvadratmeter var”, säger hotellchefen Katarina Lindahl.

Hotell Lappland har de senaste åren genomgått en förvandling och i stort sett hela hotellet har renoverats. I samband med detta bestämde sig ägarna för att gå från eventhotell till en spadestionation. Därför gjordes den tidigare nattklubben om till ett toppmodernt spa, som numera breder ut sig över hela 1 700 kvadratmeter.

Bild2 696x364

– Spa är verkligen något vi brinner för och något vi är bra på. Sedan ser vi en trend i att folk vill gå på spa och ladda batterierna. Det är en perfekt aktivitet där man får vila samtidigt. Mycket handlar om välmående i dag och det känns bra att kunna bidra med detta, säger Katarina Lindahl.

På de här 1 700 kvadratmeterna finns exempelvis elva pooler, olika upplevelseduschar, vilorum med gungstolar som man blir vaggad i, ljusterapirum med rött infraljus, olika bastus samt en mysig spalounge.

– Ett spa får inte vara trångt. Här har vi byggt så att alla verkligen har många kvadratmeter var. Det värsta vi vet är när man trängs på spa, det är därför det är 1 700 kvadratmeter stort. Hade vi kunnat bygga större hade vi gjort det, säger Katarina.

Hon berättar att Hotell Lappland vill att besökarnas första känsla ska vara ”wow”, och att döma av responsen från höstens besökare verkar de ha lyckats med det.

Bild3 696x364

– Många gäster har uttryckt att de har blivit imponerade när de kommer till Sele Spa Club, att det är som att en helt ny värld öppnar sig. Precis så vill vi att det ska vara. Våra gäster ska känna sig välkomna, omhändertagna, överraskade och sedan lämna med ett leende och en längtan att få komma tillbaka, säger Katarina.

I spaet finns en spabar där man kan välja bland exempelvis charkbrickor, sallader, matigare mackor och snacks. Dessutom finns förstås en stor och komplett bar med en väl utvald dryckesmeny. Precis som Sele Spa Club är stora delar av Hotell Lappland renoverat vilket har resulterat i fräscha hotellrum, som är cirka 200 stycken till antalet. Det i kombination med 13 konferenssalar gör att Hotell Lappland kan ta emot upp till 1 000 konferensgäster.

– Vi brukar säga att vi har det bästa av två världar – konferens och spa. Därmed har vi otroligt bra konferensmöjligheter, avslutar Katarina.

Läs mer: www.hotelllappland.se

Föregående artikelHockeymanagerspelet från Skellefteå
Nästa artikelHooja till Summertime 2024