Hooja till Summertime 2024

Native bild Hooja

En av Norrlands största festivaler presenterar Hooja som sin tredje artist inför nästa sommar. Den maskerade duon kommer till Skellefteå och Norrvalla under fredagskvällen den 28 juni.

Hooja från Norrbotten presenterade sig 2021 med debutsingeln “Donkey Kong” klädd i en orange glesbygdskavaj skotermask, solglasögon och pälsmössa. Tillsammans med vapendragaren och producenten DJ Mårdhund beskriver de sitt sound som ”skogsdisco” och texterna är deras iakttagelser från livet i norr.

Hösten 2021 kom monsterhiten ”Banan, Melon, Kiwi & Citron” och därefter gick allt i raketfart. Från den omtalade konserten på Skellefteå Summertime sommaren 2022 till att bara ett år senare stå med utsålda turnéer, publikhav på tiotusentals människor, prestigefyllda utmärkelser och 230 miljoner streams och totalt 14 låtar topp 50 på Spotify.

I början av 2023 vann den maskerade duon från Gällivare pris för ”Årets Grupp” på P3 Guld, samtidigt var de nominerade till en Grammis för ”Årets Nykomling” och turnerade med det egna konceptet Hoojafest.

De har även släppt ett eget mobilspel lanserat en egen öl och gjort fleecetröjan till ett trendplagg. Hoojas framfart har varit som en snökanon över hela landet i både storstad och glesbygd och på kort tid har de blivit en av Sveriges mest hyllade artister.

Nu återkommer de till Skellefteå och Summertime … större, starkare och vem vet … kanske backar de in med släp denna gången.

Videos:
https://www.youtube.com/watch?v=pL-3FxIPVN8
https://www.youtube.com/watch?v=9V04avMLCP4
https://www.youtube.com/watch?v=8Y2aL95LUP0

Winter Bird-biljetter:
Köp de absolut billigaste biljetterna till Summertime festival 2024 via https://www.summertime.nu/biljetter/ eller hos Skellefteå Turistcenter.

Föregående artikelEn Spa-upplevelse för alla sinnen
Nästa artikelKlart! Tredje säsongen av Högspänning