Skellefteå AIK värvar Dylan Sikura

aik3 696x364

Skellefteå AIK förstärker truppen med den poängstarke kanadensaren Dylan Sikura. Forwarden, som senast kommer från San Diego Gulls, har spenderat hela större delen av sin karriär i AHL och NHL och gör nu debut i SHL. ”Det känns otroligt att ha skrivit på för Skellefteå, jag har alltid varit intresserad av att spela i Sverige”, säger Sikura. 

Den 28-årige Dylan Sikura startade sin karriär i Kanada innan han tog steget till USA 14/15. De senaste åren har han utvecklats till en av de mest framstående profilerna i AHL, där han spelat i klubbar som bland annat Rockford och Colorado. Säsongen 17/18 gjorde Sikura NHL-debut i Chicago Blackhawks, och har sedan dess noterats för 58 matcher i högsta ligan över åren. Nu tar forwarden för första gången flyttlasset över atlanten, till Sverige och Skellefteå.

– Det känns otroligt att ha skrivit på för Skellefteå. Jag har alltid varit intresserad av att spela i Sverige och när möjligheten kom så var jag väldigt intresserad. Jag har spelat med två killar som spelat i Skellefteå (Andreas Wingerli och Filip Roos) och de älskade staden och laget. Jag minns att de alltid pratade gott om det, säger Sikura.

Säsongen Sikura spelade med Wingerli (21/22 i Colorado Eagles) var den mest poängstarka någonsin för kanadensaren, när han producerade 73 poäng (33+40) på 60 matcher. Just poäng och mål är något som Dylan hoppas och tror sig kunna bidra med kommande säsong i svartgult också.

– Jag gillar att se på mig själv som en playmaker som gillar att skjuta också. Genom hela min karriär så har powerplay varit en stor del av mitt spel så jag hoppas kunna få det att funka när jag för över det till den stora isytan i SHL också. Jag tror att jag kan använda min snabbhet och spelförståelse till att förhoppningsvis göra en hel del mål.

Spel i en ny liga lockar Sikura, som har bra koll på lagen och spelsättet.

– När man tittar på SHL tycker jag att det är en riktigt bra och stark liga som passar mitt spel och stil till punk och pricka. Jag ser fram emot att komma till stan, testa på den stora rinken och sätta igång med arbetet, säger Sikura.

GM Forssell om att skriva på med Sikura:
– Dylan är en offensivt skicklig spelare som gjort det bra i AHL under en lång tid. Det är en spelare som vi har följt ganska länge och vi tror att han kommer passa bra hos oss. Vi ser fram emot att ha han i laget och att vi tillsammans ska kämpa för ett SM-guld.

Kontraktet med Dylan Sikura gäller säsongen 23/24.

Föregående artikelOscar är tillbaka i Skellefteå
Nästa artikelSara Kulturhus nominerat