Sävenäs Pop & Vis Festival

Sävenäs pop och visfestival 696x364

Den 29 juli är det dags för Sävenäs Pop & Vis Festival, som är sommarens stora musikhändelse i Skelleftehamn. Den lilla intima festivalen vid utloppet av Skellefteälven ger lokala musiker och artister möjligheten att visa upp sig för publiken i en unik miljö.

I år är det en salig blandning av musik allt ifrån visa och pop till hårdrock, så det finns nånting för alla att lyssna på. Festivalen är inne på sitt åttonde år och genom åren har många musiker ställt sig på scenen och glatt besökarna.

– Speciellt kul är att vi har två far och dotter akter i år, Johan och Mika samt Fredde och Lova som kommer att spela visor ur den svenska låtskatten, berättar Thomas ”Linge” Lindgren, som är en av personerna i arrangörsgruppen.

– Vi har fått ihop en riktigt bra mix till i år när musikutbudet, vilket vi hoppas ska glädja publiken. säger Hans ”Berka” Bergkvist, som är senior advisor.

Till exempel är Fredde & Lova – Fredrik Norlund är en känd musiker från Burträsk som tillsammans med sin dotter Lova spelar visor ur den svenska låtskatten. Johan & Mika – Johan Nilsson och dottern Mika har framträtt tillsammans i många olika sammanhang, där man blandat allt ifrån eget materal till tolkningar av andras låtar. En sådan är deras tolkning av The Wannadies ”My Home Town”.

Föregående artikelFolkfest och årets sportsliga höjdpunkt
Nästa artikelHyllning av Bob Dylan