Hyllning av Bob Dylan

Native bild Bob

Lokala Skelleftemusiker kommer att hylla mästaren och Nobelpristagaren Bob Dylan genom att spela hans låtar på Sara Kulturhus lördag den 16 september.

Dylan behöver ingen närmare presentation. Hans långa karriär med starten som protestsångare på 1960-talet med bara sång och gitarr till fullt elektrifierat band med The Band som kompgrupp i början på 1070-talet och en oändlig massa låtar som har blivit klassiker i bagaget.

Nu ger sig ett antal lokala musiker från Skellefteå på att tolka ett antal av hans låtar under ett par timmar på Sara Kulturhus lilla blackbox inför sittande publik.

– Det kommer att bli en blandning av både kända och lite mindre kända låtar under kvällen, säger Erik Johansson tidigare medlem i Skelleftehamnsbandet Måns Mossa och en av de medverkande musikerna.

Olav Markstedt, också medlem i bandet Måns Mossa när det begav sig, är sångare i hyllningsbandet. Olav har tidigare tolkat Dylan bland annat i Skellefteuppsättningen av ”A tribute to The Last Waltz”.

Medverkar gör även Mika Johansdotter, sångerskan som sjöng den uppskattade svenska versionen av The Wannadies ”My Home Town”. Senast tolkade hon visor av Fred Åkerström och Allan Edvall på Sävenäs Pop & Vis Festival.

– Har man en relation till Dylan så har man en magisk kväll att se framemot, avslutar Erik Johansson.

Medverkande musiker:
Olav Markstedt, gitarr och sång
Arne Leirnes, piano och sång
Erik Johansson, orgel och sång
Magnus Lindblom, gitarr och sång
David Johansson, bas
Gustav Johansson, trummor
Mika Johansdotter, sång
Johan Nilsson, gitarr, stomp
Mattias Kågström, klaviatur
Per Strömbro, Storyteller

Föregående artikelSävenäs Pop & Vis Festival
Nästa artikelSeptembernumret är här!