Folkfest och årets sportsliga höjdpunkt

Native bild trav 3

Skellefteåtravet gör anläggningen redo för en stor folkfest onsdag den 26 juli under STL-sommartrav som är en av Svensk Travsports största satsningar på många år. Entrén öppnar kl. 17.00 och första start är 18.30, kom gärna i god tid då det väntas komma mycket folk. 

Besökarna kan förvänta sig extra mycket med en 16 miljoners jackpot, riktig toppsport med de bästa hästarna, samt mängder med andra aktiviteter på publikplats.
– Det kommer att bli en riktigt trevlig kväll för alla, ung som gammal, travintresserad eller inte, säger Rigmor Berglund som ansvarar för arrangemanget.

Travets Elitserie kommer på besök
Kvällens självklara höjdpunkt när banan gästas av travets Elitserie är Stig Lindmarks Styrkeprov – STL Gulddivisionen, men alla loppen under kvällen är fyllda med topphästar.
– Vi hoppas på riktigt stor publik när vi gjort vårt yttersta för att alla besökare ska få en fantastisk upplevelse, säger Rigmor och fortsätter.
– Det känns också riktigt kul att få köra tävlingar med de allra bästa hästarna och kuskarna mitt i sommaren, istället för som tidigare år i oktober då förutsättningarna alltid är sämre.

Banan håller toppklass och är riktigt snabb
Personalen på Skellefteåtravet har jobbat stenhårt hela sommaren för att få till en bana i absolut toppklass, vilket fem nya banrekord på två travdagar vittnar om att de lyckats med. Hästarna och kuskarna håller riktigt hög klass under kvällen, så det är nog ingen som skulle bli det minsta förvånad om det skulle slås ännu fler banrekord.

Native bild trav 2

Flera restauranger och stort pubområde

Det kommer bli en härlig atmosfär och goda smaker både inomhus och utomhus. Längs upploppet finns två stora restauranger och en grill som serverar allt från hamburgare till en populär buffé med allt som hör sommaren till. Mitt på upploppsrakan finns även ett stort pubområde och foodtrucks där alla kan njuta av god mat och dryck under tävlingarna.

Stort lekland för de yngre besökarna
Det kommer även finnas ett stort lekland som är gratis att besöka med bl.a hoppborgar, ponnykörning och massor av andra roliga aktiviteter för alla barn och ungdomar.

Guidad tur på stallbacken
Vill man komma hästarna riktigt nära kan man följa med på en guidad tur på stallbacken. Då får man träffa tävlingshästar på nära håll och höra tränarna berätta mer om sporten.
– Detta är en uppskattad tur för alla som vill uppleva pulsen på stallbacken en tävlingsdag och träffa travhästar på nära håll i deras rätta miljö, berättar Lars Granlöf som sköter om de guidade turerna på Skellefteåtravet.

Boka bord eller köp din entrébiljett: https://secure.tickster.com/sv/g1ubhjzkt6gy3tt/selectproductgroup

 

Föregående artikelTrästockfestivalen på Nordanå
Nästa artikelSävenäs Pop & Vis Festival