Newkid till stan: ”Efterlängtad show”

Native bild Skelleftea Media

Den svenska artisten med hyllade ”Så mycket bättre-tolkningar” och Grammis- & P3 Guld-nomineringar kommer till Skellefteå och Summertime Music And Life Festival lördag den 6 augusti.

Efter ett minst sagt rekordartat 2020 med ”Så Mycket Bättre-tolkningar”, två Grammisnomineringar (Årets Artist, Årets Pop), en P3 Guld-nominering (Årets Låt), många nya releaser på albumtopplistan och över 170 miljoner streams, har Newkid spenderat mycket tid i studion under hela fjolåret. Han släppte ändå platinasäljande singeln ”Aldrig haft något annat val” och den vackra låten “Ingen luft mellan oss”, som han för övrigt producerade tillsammans med artisten och textförfattaren Ana Diaz.

I år händer det mycket. Han har just släppt sitt fjärde album – något som trots sitt vemod bringar ljus och hopp med ett sound som är igenkännbart för även de allra nyaste lyssnarna. I år kommer han också kliva in i Avicii Arena för att bjuda på en efterlängtad show med namnet “För alla gånger vi inte kunde samlas” – något han som barn bara kunnat drömma om. Nu står det även klart att han tar den spelningen vidare ut i landet.
– Efter responsen vi fått och det faktum att vi nu kommer ha ytterligare ett album i ryggen, finns det liksom inget annat val än att fortsätta ta revansch för alla gånger vi inte kunde samlas live runt om i landet, säger Newkid.

Turnén var planerad under våren men blev på grund av restriktioner flyttad till hösten och i början av augusti dyker han upp på Norrvalla i Skellefteå.
– Jag längtar så efter att få träffa er. Det har varit tråkigt att inte kunna turnera, men det har samtidigt gett mig mer tid att bygga upp showen ännu större och kommer göra mina spelningar än mer speciella, avslutar Newkid.

Några videos:
https://youtu.be/ma9cCrCYhOo
https://youtu.be/OzKGuKPzdHA
https://youtu.be/3ssGRdZpKqg

Newkid kommer att äntra scenen under lördagskvällen. Andra artister som uppträder under festivalen är Zara Larsson (fredag), GES (lördag), The Wannadies (fredag), Nause (lördag), Sean Banan (lördag), Kiddo (lördag) m.fl.

Early Bird biljetter: https://www.summertime.nu/biljetter/
(biljettpriserna höjs 25 februari)

Föregående artikelAvslöjar: Här vill rockbaren öppna i Skellefteå
Nästa artikelEstraden till stan: ”Mer för varandra”