Dad Harmony på turné

Dad Harmony 696x364

Dad Harmony från Skellefteå är kända för att tolka låtar på ett unikt sätt i en
familjär miljö. Den 26 december uppträder de på Sara kulturhus.

För precis ett år sedan träffade Skellefteåguiden Dad Harmony för en intervju. Då kändes deras 340 000 följare mäktigt men det har hänt en hel del på ett år.

Hur många följare har ni på Tik Tok idag?
– Idag har vi 1.8 miljoner följare på Tik Tok och 1.5 miljoner följare på Instagram, säger Peter Vidmark.

Varför tror ni att ni är så populära utomlands?
– Bra fråga, det underlättar ju naturligtvis att vi sjunger på engelska. En aspekt kan vara att vi har våra barn med oss när vi sjunger. Vi ser på kommentarerna från utländska följare att de tycker att det är annorlunda. Sen tror jag att vi har lyckats hitta en liten lucka i musikstilen. Vi sjunger stämsång av kända låtar och försöker hålla det enkelt och så använder vi inte så mycket rytmer. Det vill säga vi har ingen som ”beatboxar” utan håller en mer harmonisk ton. Det är nog en stil som inte rikligt funnits förrän nu, säger Tomas Vidmark.

Hade ni räknat med detta gensvar när ni började?
–Nej, egentligen inte alls. Det startade ju bara av en slump. Peter lade ut en film från min svensexa på sin Tik tok. Det fanns ingen plan på att det skulle bli så stort som det blev. Sedan lade min bror ut ett till inlägg, då vi sjöng för hans son, när han fyllde år. Dessa två klipp fick väldigt många visningar och på den vägen är det, säger Peter.

Dad Harmony2 696x364

I juli hade ni besök av Benjamin Ingrosso. Berätta finns det några planer på att göra något gemensamt i framtiden?
– Oj, vad vågar jag svara på det? Vi håller kontakten, det gör vi. Så vem vet, kanske kan det bli något i framtiden, säger Tomas och skrattar.

Finns det någon annan artist ni skulle vilja sjunga med?
– Jo, det finns det absolut. Det vore jättekul att också få sjunga med någon känd person som är utanför Sveriges gränser. Vi har ju sjungit med Rachel Plattan som bland annat har skrivit och sjungit Fight song. Det var över länk. Hon skulle inte till Europa och vi skulle inte till USA så vi fick köra det digitalt. Men att få sjunga med henne live eller någon annan internationell artist vore naturligtvis väldigt kul, säger Tomas

3 märken banner bokslut 800x800

I januari besökte ni Bingolotto och i oktober Helenius hörna. Var det David som hörde av sig och bad er komma?
– Förfrågan kom via vårt skivbolag och det var ju en enkel fråga att tacka ja till säger Peter glatt.

Till sist, hur ser framtiden ut?
– Svår fråga. Vi tror väldigt mycket på det här. Det har ju uppenbarligen slagit väldigt vitt och brett i hela världen på sociala medier. Det är nästan så man själv inte begriper hur snabbt saker och ting gått. Det är när man grottar ner sig i statistiken man fattar. Ett tag var det 5 000–20 000 nya följare varje dag och nu tycker vi att det går lite sakta när vi ”bara” har 1 000 nya följare per dag. Idag har vi flest följare i USA, men det är klart det är ju ett stort land också. I topp när man slår ihop Tik Tok och Instagram så är det USA, Tyskland, Japan, Sverige, Frankrike, Brasilien, Sydkorea och Asien. Så svar på din fråga, med största sannolikhet blir det nog någon konsert utanför Sveriges gränser under 2024. Asien ligger nog närmast till hands, säger Peter och hälsar alla välkomna till konserten på Sara kulturhus den 26 december.

Foto: Jonathan Perlmann

Föregående artikelMax Lindholm förlänger med AIK
Nästa artikelNy restaurangutbildning i Skellefteå