Cirkus Cirkör till Skellefteå

circuscirkör 696x364

Våren 2024 har Cirkus Cirkör världspremiär på sin nya föreställning ”Tipping Point – Balancing in a Time of Change” som gör ett turnéstopp på Sara kulturhus den 16 och 17 mars. Den här gången kan både barn och vuxna se fram emot en cirkus som lyfter ett aktuellt ämne som berör oss alla. Nu mer än någonsin.

”Tipping Point – Balancing in a Time of Change” är en cirkusföreställning som utmanar och tänjer på strukturer – våra mänskliga strukturer och vad som håller samman våra samhällen och demokratier. Varför ser de ut som de gör? Vad håller dem i balans?

I en tensegrity-struktur hålls formen ihop av spänningar, balans och av krafter som drar åt olika håll. En minsta förändring kan få hela bygget att falla. Och vad händer när det mest fundamentala kollapsar? Vem kommer i kläm och vem ger det frihet? Tipping Point fungerar som en påminnelse om att inget är oundvikligt och att förändring är möjlig.

3 märken banner bokslut 800x800

Egentligen är det ganska enkelt. Varje handling, oavsett storlek, kan vara en del av en större förändring.

–Ytterligare ett besök av Cirkus Cirkör i Skellefteå är såklart fantastiskt och samtidigt ett kvitto på att cirkus såväl som konserter är något som huset kan hantera på ett bra sätt. Extra fint att föreställningarna den här gången fokuserar på ett ämne som berör både barn och vuxna – oavsett vem du är och varifrån du kommer, säger Sofia Andersson Lundberg, programchef på Sara kulturhus.

Föregående artikelNy restaurangutbildning i Skellefteå
Nästa artikelLennie Norman ”Best of Gubbvarning Live” till Skellefteå