Railcare bjuder på hockey

Native bild match

Under tre matcher i oktober, november och december bjuder Railcare 800 medarbetare inom vård och omsorg på hockey. Ett löfte som gavs under pandemin när Railcare valde att använda sina sänkta arbetsgivaravgifter för att stödja bland annat sjukvården.

– Det är vårt sätt att säga tack för allt ni har gjort och fortfarande gör, berättar Ulf Marklund, vice vd.

Den svenska staten införde våren 2020 sänkta arbetsgivaravgifter som ett stöd under pågående pandemi. Detta välkomnades av Railcare samtidigt som företaget inte var beroende av de extra resurserna. Railcare beslutade därför att lägga dessa medel på att stödja sjukvården och exempelvis den lokala restaurangbranschen som drabbades hårdare än andra.

– I samarbete med lokala restauranger delade vi under pandemin ut matlådor till hälsocentraler, sjukhus och personal inom äldreomsorgen, säger Ulf och fortsätter:

– Då lovade vi även att när tillfälle återigen gavs skulle vård- och omsorgspersonal få släppa verkligheten ett tag, för att i stället fångas av idrottens puls. Detta löfte fullföljer vi nu i samarbete med Skellefteå AIK Hockey.

På Skellefteå AIK:s hemmamatcher tisdag 25/10, torsdag 24/11 och lördag 17/12 kommer läktarna att ha drygt 250 personer som är värda att hyllas lite extra.

Föregående artikelFörst på plats och sist hem
Nästa artikelOve Markström solodebuterar