Travfest – med kändisprofiler

travet

På midsommar är det äntligen dags för travfest igen. Förutom det traditionella Midsommartravet körs ett helt nytt kändisrace på Skellefteåtravet – fyllt av kändisprofiler.
– Jag är sjukt laddad och hoppas jag får köra vårt senaste tillskott Olly Håleryd – för då blir det åka av, säger Jimmie Ericsson, som vann senaste kändisloppet.

Midsommartravet på Skellefteå­travet brukar räknas som en av sommarens höjdpunkter för de travintresserade. I år blir det en extra fullmatad dag efter några tråkiga covidår.
– Midsommardagen på Skellefteåtravet har en historia att vara en folkfest. Travet
var en samlingsplats, något jag själv fått ­uppleva och förhoppningen är att vi kan nå dit igen. Det har vart några tråkiga år med covid men vi siktar på en nystart, ­
säger ­Joakim Johansson på Skellefteå­travet.

Hur många besökare hoppas ni på?
– Jag är realist, men hoppas på några tusen besökare, det gör jag.

Kvällens huvudnummer är Midsommarkransen, som avgörs nära midnatt. Där är förhoppningen att hemmastjärnan Selmer I.H. kommer till start – och kan utmana om segern.
– Kransen är huvudloppet och det som brukar locka störst intresse, men alla lopp kommer att hålla högsta klass. Dessutom går det fantastiskt bra för våra hemmaekipage nu, så förhoppningen är att de tar för sig rejält under kvällen också, säger Joakim.

Förutom travloppen kommer också ett kändisrace, fyllt av hockeyprofiler, att avgöras. En av kuskarna är hockeyprofilen Jimmie Ericsson, som vann kändisloppet under V75-dagen i oktober ifjol.
– Jag blev riktigt hooked förra gången, det var riktigt häftigt. Nu hoppas jag att jag får köra Olly Håleryd, för då blir det åka av. Jag har varit noga med att mata henne med ­morötter och känner att vi har grym connection, säger Jimmie Ericsson.

För att sätta ytterligare färg på evenemanget kommer Krutov & Company att uppträda både innan och efter tävlingarna. Dessutom kommer det att finnas en mängd aktiviteter för de yngsta, bland annat ponnykörning.
– Trycket är hårt nu, framförallt biljetterna till restaurangen, där vår krögare Kurjoviken kommer att leverera gott käk och dryck, säger Joakim.

 http://www.skellefteatravet.se kan du köpa entré­biljett och restaurangplats till Midsommar­travet, som går av stapeln lördag 25 juni 19.30. Alla besökare har chansen att vinna biljetter till Stadsfesten, som anordnas helgen efter.

Föregående artikelGör sig redo för sommarteatern
Nästa artikelStans mest erfarna dansgrupp