Wood Hotel tar in lokalt gin: ”Känns fantastiskt”

bildutan

Den 14 oktober öppnar The Wood Hotel i en av världens högsta träbyggnader, i centrala Skellefteå. Och i hotellrummens alla minibarer kommer även Skellefteås egna gin att finnas – Kurjovikens Stormiga Dry Gin.

– Det är riktigt roligt att kunna välja en lokal leverantör av gin till The Wood Hotel. Tillsammans kan vi dela både upplevelser och berättelser om Skellefteå, säger David Åberg, hotelldirektör på The Wood Hotel.

Kurjovikens har i och med samarbetet tagit fram en specialversion av produkten Stormiga Dry Gin i form av en flaska på 10 cl för att matcha övrigt utbud, men innehållet är givetvis detsamma. Stormiga Dry Gin innehåller toner från rönnbär som tillsammans med färsk rosmarin passar väl med de mer klassiska ginkryddorna enbär, citron och koriander.

– Det känns fantastiskt att lokala och internationella gäster på The Wood Hotel får möjlighet att smaka, både på vår gin och mystiska berättelse. Bränneriet ligger precis vid havet där flottning av timmer och Skellefteås industrialisering började. Att sy ihop det med detta hållbara landmärke byggt i trä, känns helt rätt, säger Mattias Richtmann, destillatör på Kurjovikens.

Föregående artikelSkellefteföretag tar in unik produkt
Nästa artikelICA Maxis unika metod