Skellefteföretag tar in unik produkt

flyggerutan

Den 27 september är det dags för Flügger Färg att byta lokal. Ny adress: Gymnasievägen 14.
– Det känns som en nystart. På många sätt blir det mycket bättre för kunderna, säger Kristina Lindström, som jobbar i butiken.

Text: Johannes Hägglund

Flügger Färg har letat efter ny lokal en längre tid och nu har det äntligen blivit dags för butiken att flytta. Den 27 september öppnar de upp på Gymnasievägen 14. Något som del­ägaren Jonny Andersson ser framemot.
– Jättebra känns det. Tillgängligheten blir mycket bättre, säger han.

Det är inte bara tillgängligheten som blir bättre. Butiken har också fått ett rejält lyft. Själva butiksdelen är lite större än tidigare och lokalen är nyrenoverad, med ny inredning.
– Butiken blir verkligen jättefräsch och det är kul. Det känns som en nystart, på ett väldigt positivt sätt. För kunderna blir det mycket bättre. Exempelvis får vi fler parkeringsplatser, säger Kristina Lindström, som jobbar i butiken.

Jobbat sedan 2002

Hon har jobbat i Flügger Färgs butik sedan 2002. Tillsammans har Kristina och hennes kollega David 28 års erfarenhet från att jobba i butiken. Med andra ord finns det mycket erfarenhet att ta del av för att underlätta ditt arbete, oavsett om du behöver hjälp med att välja tapeter, kulörer eller rätt penslar/roller för att få rätt förutsättningar.
– Kristina och David är superkunniga. Det är bara att komma in i butiken om man behöver rådfråga om något, säger delägaren Jonny Andersson.

”Spackelfärg”

Att Flügger Färg har en ny lokal är inte den enda nyheten för hösten. I butiken kommer nämligen spackelmassan DETALE CPH att ­finnas. Det unika med den är att det är ett färgat ­spackel, en slags ”spackelfärg” helt enkelt. ­Därmed slipper man måla väggen efter att man har spacklat och den här ”spackelfärgen” ger både en vacker och livlig yta på väggen.
– DETALE CPH finns bara hos oss på Flügger Färg. Den har bara sålts i södra Sverige tidigare och där har den varit jättepopulär. Nu blir det premiär för oss i Skellefteå och jag hoppas att våra kunder ska uppskatta den och välkomnar samtidigt både gamla och nya kunder in till vår nya fräscha butik, säger Kristina.

Föregående artikelICA:s jättesatsning i Kåge
Nästa artikelWood Hotel tar in lokalt gin: ”Känns fantastiskt”