Wendy & Peter Pan i Medleforsparken

WendyPeterPan 696x364

Musikalföreställning för alla åldrar, fritt bearbetad efter Barries klassiska äventyr om landet Ingenstans. Spelas som sommarteater 2023 i Medleforsparken, Skellefteå, med start 14 juni.

Wendy som är mitt i sin frigörelse från barndomshemmet, känner sig både instängd och längtar efter gemenskap. Wendys sätt att hantera sin familjesituation med att ta hand om sina mindre syskon är att underhålla dem med historier om den trotsiga figuren Peter Pan som säger sig aldrig kunna bli vuxen. Trots gemenskapen med syskonen söker Wendy häftigare utmaningar och de oroliga föräldrarna är besvärade av hennes nattliga promenader och försöker hindra henne från att umgås med ungdomsgänget som hänger på deras gata. En kväll när Wendy ser efter syskonen får den spännande fantasivärld de fyller sitt liv med plötsligt liv. Tillsammans med den flygande Peter Pan kastas de in i en omtumlande resa på liv och död.

WendyPeterPan 696x364 2

I föreställningens blandas precis som i Barries berättelse absurd humor med halsbrytande dramatik men pjäsen berör även vemod och saknad.
Vilka människoöden döljer sig egentligen under den perfekta fasad som finns i hennes barndomshem? En berättelse om att bli vuxen eller att vägra bli det, om att utmana sin rädslor, men också om att ett smärtsamt avsked kan vara nödvändigt för att hitta nya vägar. Men framförallt en berättelse om att ge sig hän i sin vildaste fantasi.

I Wendy och Peter Pan i regi av Annika Kofoed, fylls scenen av en stor ensemble med en blandning av skådespelare och dansande musikalartister. Ett kärt återvändande för den publik som tidigare sett Ringaren i Notre Dame är P-O Nilssons medryckande låtar som stannar kvar hos publiken långt efter att de lämnat teaterläktaren.

Föregående artikelFolkfest på Midsommartravet
Nästa artikelSkellefteå Kraft satsar i Finnfors