Unik chans att äga travhäst

Global Daylight

Travsporten är fantastisk på så många sätt och de allra flesta har väl någon gång spelat på trav och fått känna på spänningen som det kan ge. Men nu ger Stall Christian Månsson travintresserade den unika möjligheten att vara med som delägare i en egen häst och det till en kostnad av endast 3000 kronor.

Att äga en travhäst och följa med bakom kulisserna ger extra spänning och att få vinna ett travlopp med en häst man äger är en helt underbar känsla som är svårbeskrivlig. Som spelare handlar det enbart om att vinna, men som hästägare får man en större inblick i travet och även om ens häst inte skulle vinna så är känslan av att få se sin häst göra en bra prestation väldigt stor. Som ägare blir det ofta spännande redan när det planeras inför en tilltänkt start. Hur har hästen skött träningen, vilket startspår får den, vilka andra hästar startar och hur kommer loppet köras?
När sedan loppet väl startar så lovar jag att både nervositeten och förhoppningarna kommer, säger Christian Månsson.

Hur ser upplägget ut?
– Vi erbjuder nu möjligheten att bli delägare (totalt 30 andelar) i tävlingshästen Global Daylight under 6 månader (1 januari – 30 juni 2023) för endast 3000 kronor (inkl moms). Inga övriga kostnader tillkommer och 80% av det som Global Daylight tjänar under perioden går till delägarna, berättar Christian och fortsätter.
– Man binder sig inte till varken mer eller mindre. Erbjudande om en fortsättning i Global Daylight eller eventuellt en annan häst kommer men är absolut inget krav, förtydligar han.

Varför just detta upplägget?
– De två absolut största farhågorna jag hör angående hur det är att vara/bli hästägare är, vad kostar det och hur länge binder man sig att vara delägare?
Just därför har vi försökt skapa ett upplägg som ska vara så förmånligt, enkelt och tydligt som möjligt, förklarar Christian.

Berätta lite om hästen?
– Global Daylight är ett vackert svart sto som har visat fina fartresurser. Med båda avelsgiganterna, Ready Cash och Muscle Hill i stamtavlan ser hon ut att gå en fin 4-års säsong till mötes. Möjligheten att hälsa på oss och Global Daylight i vardagen ute på gården i Myckle finns självklart, säger Christian.

Är detta den perfekta Julklappen till en travintresserad?
– Normalt är det väldigt svårt att ge bort en häst till nära och kära då det i det allra flesta fall innebär en löpande kostnad. Men i detta fallet finns alla möjligheter att köpa en andel och ge bort i Julklapp. Enklare och mer förmånligt än såhär kan det inte bli enligt oss, avslutar Christian Månsson.

För mer information och anmälan: 073-593 93 44 eller christian.mansson11@gmail.com

Föregående artikelJulmust – drycken som förenar
Nästa artikelSällsynta insekter upptäckta i SCA´s mångfaldspark