TUI storsatsar på Skellefteå Airport

TUI 696x364

Efter en sommar med höga bokningsnivåer i nästan hela landet storsatsar TUI på Skellefteå Airport inför kommande säsong. I sommarprogrammet 2024 tillkommer hela sju nya charterlinjer från Skellefteå, bland annat till Italien, Cypern och Bulgarien.

Resebranschen är på brant uppgång efter pandemins minskade resande. Med en framgångsrik sommar i backspegeln och en stark start på vinterförsäljningen gör den ledande reseaktören TUI en av sina största satsningar någonsin på utbudet från regionala flygplatser. Från och med senvåren utökar TUI charterprogrammet med sju nya resmål från Skellefteå Airport.

– Vårt nya sommarprogram har ett mycket bredare destinationsutbud från Skellefteå, vilket ger våra kunder en större valfrihet när de ska välja resmål. Det är många som föredrar att resa från sin regionala flygplats och på detta sätt erbjuder vi resenärerna en extra bekvämlighet och service som höjer hela semesterupplevelsen, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.

TUI 2 696x364

– Detta är fantastiska nyheter för alla ressugna Skellefteåbor och norrlänningar. TUI:s stora chartersatsning innebär att vi nu kan erbjuda våra resenärer många nya populära destinationer direkt från Skellefteå Airport, viket är oerhört glädjande. Tack vare regionens stora befolkningstillväxt och flygplatsens geografiska läge är jag övertygad att denna satsning kommer bli en stor succé, säger Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport.

Oregelbundna avgångar över hela säsongen
För att möjliggöra det bredare destinationsutbudet behöver de nya flygrutterna och avgångarna schemaläggas med viss oregelbundenhet utspritt över säsongen. De historiskt sett populära resmålen har fler avgångar, medan de nya har färre.

– På detta sätt kan vi erbjuda fler charterlinjer samtidigt som vi säkerställer att vår kapacitet motsvarar efterfrågan, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.

Här är TUI:s charterlinjer från Skellefteå Airport sommaren 2024
• Burgas, Bulgarien (Nyhet!) – två avgångar, 29 maj och 4 september.
• Chania/Kreta, Grekland (Nyhet!) – fyra avgångar, 18 maj, 6 juni, 12 sept. och 5 okt.
• Catania/Sicilien, Italien (Nyhet!) – två avgångar, 13 augusti och 1 oktober.
• Kos, Grekland (Nyhet!) – två avgångar, 13 juni och 19 september.
• Larnaca, Cypern (Nyhet!) – tre avgångar, 10 maj, 21 juni och 27 september.
• Mallorca, Spanien (Nyhet!) – tre avgångar, 14 maj, 20 augusti och 8 oktober.
• Rhodos, Grekland – fyra avgångar, 22 maj, 2 juni, 9 juni och 28 augusti.
• Split, Kroatien (Nyhet!) – en avgång, 25 maj.
• Samtliga avgångar trafikeras av Jettime för TUI.

Föregående artikelOKQ8:s elhandelskunder till Skellefteå Kraft
Nästa artikelSkellefteå AIK förstärker