Tina Sehlins nya look

Tina4

Tvåbarnsmamman Tina Sehlin från Bergsbyn jobbar som teckenspråkslärare på Lejonströmsskolan. Hon har ett aktivt liv med familjen och väljer gärna att plocka svamp, träna, köra skoter och åka slalom. Tina sökte till ”Gör om mig” och salong Evolve skapade en lättskött och trendig frisyr som passar perfekt för hennes livsstil.

Berätta vad du gjort med Tinas hår?
– När Tina kom till salongen hade hon väldigt slitet och blekt hår. Jag började med att lägga mörkare slingor för att få mer liv i håret. Eftersom jag inte ville att hon skulle vara för mörk ramade jag in ansiktet med ljusare slingor. Mörkare slingor behöver inte betyda jätte mörkt eller ge oss en randig känsla, utan bara något som bryter upp det väldigt ljusa för ett naturligare helhetsintryck. Sedan lade jag en skugga i botten för att få djupet i färgen och mörkade ner hennes tidigare ljusa slingor till en varmare mörkare blond nyans. En skugga i botten är inte gjord av permanent hårfärg och kommer därför inte att ge en utväxt i framtiden. Efter det klippte jag av det slitna håret samt klippte upp det en hel del. Jag ramade in ansiktet med en inklippt ”lugg”, säger Denise Dahlqvist frisör på Evolve.

Tina före

Varför passar det henne?
– Jag ville kombinera höstens trender med Tinas färger och former. Det vi ser i höst är, varmare mörkare blonda. Tina har typisk skandinavisk look, blå ögon och rosa hudton, därför tycker jag att det är snyggt att få in värme i håret för att få lite mer färg i ansiktet. Tina har en fyrkantigare ansiktsform och därför ville jag ha kvar längden. Jag ville inte att allt hår hamnar i samma längd som hennes haka. Jag klippte kortare kring ansiktet för att göra hennes ansiktsform mjukare, säger Denise.

Tina2

Hur passar det hennes livsstil?
– Tina är en tvåbarnsmamma som inte ger sig själv allt för mycket prioritering när det kommer till håret. Stylingen blir mycket mer hållbar och luftig då man får olika längder. Har man ett lite kortare parti fram tycker jag också det går fortare på morgonen. Ni vet när man känner sig stressad på morgonen men ändå vill kunna känna sig stylad, då ska de gå fort. Böj in eller ut luggen och du är redo för dagen. Både färgen och klippningen är väldigt underhållsfri. Det kommer växa ut fint och hålla både färg och form. Vilket gör att hon bara kan komma och lägga nån slinga fram till i luggen och göra en hel behandling en till två gång per år. När Tina ändå är här och slingar luggen kan hon klippa igenom håret för att hålla det fräscht och slippa slitna toppar. Klippa bör man göra var 4-5 månad med denna typ av frisyr.

Tina3

Vilka produkter ska hon använda?
– Tina har ett fint och glatt hår, vilket gör att de produkter hon använder har en väldigt stor betydelse. En volym givande spray i botten (t.ex. Björks nya spray mousse) och någon värmeskyddande kräm till längderna (t.ex. Olaplex n:6) som både återfuktar, stärker och ger glans med fullt värmeskydd för fön utan att tynga ner. Till hennes vardagsstyling böjde jag in topparna och då vill man har det mjukt, glansigt och inte allt för mycket produktkänsla, en glansspray och en lätt hårspray för hållbarheten i torrt hår. Inför festen blev det luftiga lockar, och där vill man ha volym även nerifrån. Textursprayen från Björk är en favorit då den blir luftig och ändå inte för sträv. Men glöm absolut inte värmeskyddet innan lockarna görs! Avsluta sedan med en lite hårdare spray för att det ska hålla hela kvällen.

Tina1

Stort tack till Evolve Denise Dahlqvist, Ingmar Inredning Marie Andersson & Scorett.

Föregående artikelSweden Live till Skellefteå
Nästa artikelKalle Anka ank-ommer till Skellefteå