Kalle Anka ank-ommer till Skellefteå

Kalle Anka Disney 696x364

Det nya numret av Kalle Anka & C:o bjuder på ett ovanligt äventyr i en ovanlig ankmiljö: Skellefteå. I serien ”Husen som försvann” står en mystisk försvinnandehandling på agendan när självaste Kalle Anka besöker staden. Tidningen släpptes i butik den 24 oktober.

Förra hösten fick Kalle Anka-läsarna chansen att rösta fram vilken svensk stad som Kalle skulle besöka i ett kommande äventyr. Skellefteå gick segrande ur omröstningen och lagom inför läslovet publiceras nu serien ”Husen som försvann” i Kalle Anka & C:o nr 43-44. Vi får följa med Kalle Anka och Knattarna till guldstaden Skellefteå. Kalle Anka har som bekant ett digert CV och nu har han fått jobb som fotograf åt tidningen ”Arkitekt, respekt!” vilket för honom norrut för att fotografera det unika kulturhuset Sara i Skellefteå. Men Kalle hinner knappt få fram kameran innan flera av stadens byggnader plötsligt försvinner mitt framför näbben på honom. Med hjälp av sina brorsöner måste han nu ta sig an mysteriet med de försvunna byggnaderna, vilket utvecklar sig till ett spektakulärt äventyr.

Serien är skriven av Karolina Hjertonsson och Maya Åstrup efter en idé av Joakim Gunnarsson. Teckningarna står Cynthia C. Pineda för.
Kalle Anka Disney 2 696x364
Som komplement till tidningen släpps en ankifierad stadskarta över Skellefteå, eller ”Kallefteå”, som staden kallas på ankeborgska. Där hittar man bland annat platser som Anketorp, Farmorön och Kvackande dalen. Kallefteåkartan finns i begränsad upplaga och delas ut gratis i utvalda butiker i Skellefteå, samt kan laddas ner från KalleAnka.se.

– Vi hoppas att Kalles historiska besök i Skellefteå ska locka både till skratt och läsglädje. För Skellefteåborna blir det förstås extra speciellt att se deras hemstad bli för-ank-rad i Kalles förtrollande värld! säger Anna Bergström, projektledare för Kalle Anka & C:o.

Nu inleds även arbetet med att utse nästa svenska ankdestination. På Kalle Ankas Facebooksida går det att lämna förslag på kommande års ankbesök. Vilken stad som vinner får vi veta i november.

Bilder: Copyright Disney

Föregående artikelTina Sehlins nya look
Nästa artikelZara Larsson – klart med extrakonsert