Spännande travdag i Skellefteå

Native bild travet sleipner

Nu på måndag den 10 juli kör Skellefteåtravet en hel tävlingskväll i samarbete med Sleipner som går helt i kallblodstravarens tecken.

Under tävlingarna är det gratis entré för alla besökare och första loppet startar kl. 17.45. Det kommer bland annat att köras uttagningslopp till Norrlands Elitserie för treåringar, fyraåringar och ston. Här får publiken se några riktiga toppar i respektive kategori och på bilden ovan ser vi hemmahoppet i fyraåringsloppet, M.P.Domino, som har full form och vunnit sina två senaste starter.

Supersprint i publikens smak
Förutom dessa spännande uttagningslopp kommer det även köras ett riktigt intressant supersprint heatlopp. Dessa kortare lopp uppskattas alltid lite extra av publiken då det ofta blir full gasning hela vägen från start till mål. Här startar bland annat vinnaren av fjolårets supersprint för kallblod under Solvallas elitloppshelg, Smedsbo Faksen. Vinnaren av supersprinten får förutom prispengarna en Royal Sulky Warm Up vagn (värde 25 000 kr).

Native bild travet föl
Fölet är efter Tekno Jerven och Risåstrimma.

Ta chansen döpa ett föl
Under inledningen av kvällen kommer ett livs levande kallblodsföl att gå med sin mamma i en hage på publikplats. Här kan besökarna titta på bägge hästarna och även ge ett namnförslag på fölet, där det bästa förslaget premieras senare under kvällen.

Boka plats i travbanans restaurang
Ni som vill boka plats i restaurangen gör det med krögaren Burträsk värdshus via 0914-106 00 eller info@burtraskvardshus.se. Det serveras à la carte med bland annat biff med kappa, moules frites, tryffelburgare och flera andra goda rätter.

Sleipner är intresseorganisationen som jobbar för kallblodstravaren. Föreningen består av en riksorganisation och fjorton lokalavdelningar jämnt spridda över landets travbanor vilka på regelbunden basis kör lopp för den kallblodiga travarrasen. Sleipners huvudsakliga mål med sitt arbete är att ge kallblodstravaren så bra sportsliga såväl som avelsmässiga förutsättningar.

Föregående artikelByske Havsbad är bäst i Sverige
Nästa artikelScandinavian Festival of Speed