Snart öppnar Skellefteås nya restaurang

senstreetkitchen

Coronapandemin har varit tuff för ­restaurangbranschen. Ändå finns det flera krögare som väljer att satsa. Snart öppnar det senaste tillskottet i centrala Skellefteå – Sen Street Kitchen.
– Det kommer bli en upplevelse att kliva in, säger distriktschefen Tommy Schytt.

Just nu pågår ett intensivt arbete i Swedbanks gamla bottenplan vid Torget. Här förvandlas kontorslokalerna till en livlig restaurangmiljö som för tankarna till ramenstånden i Tokyo, gatumarknaderna i Thailand eller Phö-stånden i Hanoi.
– Det ska vara en upplevelse att kliva in hos oss, berättar Tommy Schytt.

tommy

SEN Street Kitchen finns sedan tidigare på tre andra orter i Sverige, varav Umeå och Stockholm har två restauranger vardera. Att valet föll på Skellefteå när den sjätte restaurangen skulle etableras föll sig naturligt, menar distriktschefen Tommy Schytt.
– Skellefteå är en fantastisk stad som utvecklas för fullt, så som kulturhuset och batterifabriken. Vi tror stenhårt på staden och att det finns en önskan om ett ställe där
alla oavsett ålder och tillfälle känner sig välkomna.

Ingen tanke på handbroms i och med det tuffa läget i världen?
– Såklart finns det mycket att tänka på, och pandemin är en riktig huvudvärk för oss alla. Men man måste kunna se framåt också. Vi har satt sikte på framtiden och en tid med pandemin bakom oss, förklarar Tommy.

I Skellefteå blir det både lunch- och kvällsmeny när man slår upp portarna den 15 april.
– På kvällen kommer vi att erbjuda många smårätter och lite lyxigare huvudrätter, som flamberad lax och flamberad fläsk­sida. Självklart kommer vi också att ­erbjuda veganrätter.

Vad trendar just nu?
– På lunchmenyn skulle jag säga Goma Chicken (mild och krämig), Bangkok Time (spicy!) och Bibimbap (små-spicy). På kvällsmenyn är det Babi-Q (falmberad fläsksida), Fire-Fire (flamberad lax) och Bang Bang (en smårätt) som är extra populära.

Vilken är din personliga favorit?
– Den ändras lite då och då, men om jag måste välja en säger jag Hanoi Taim (grillad kycklingfärs i nudelsallad med färska örter).

Föregående artikelSå enkelt kan du få din drömdusch
Nästa artikelSå vände Sabina kris till succé