Nya lokaler och större verktygslåda

webb

I ett år har Mattias Rönnlund och Jonas Öhrlund drivit Söderberg & Partners kontor i Skellefteå som franchisetagare. Nu firar de med ett flytta in i nya lokaler på Hörnellgatan.

När Skandia stängde sitt kontor i Skellefteå under 2021 fick Mattias Rönnlund och Jonas Öhrlund förfrågan om att börja jobba i Umeå respektive Luleå. Pendlingen var dock aldrig intressant för Skellefteåduon. I stället bestämde de sig för att starta eget och de valde att göra det under Söderberg & Partners flagg. Mattias och Jonas kan hjälpa både privatpersoner och företag med exempelvis förvaltnings- samt pensions och försäkringsfrågor. Söderberg & Partners har över 3 500 anställda och kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland, och i Nederländerna.

– Med tanke på allt som händer i stan kändes det rätt att stanna kvar och göra något bra lokalt. Vi tittade på lite olika alternativ och tyckte att Söderberg & Partners hade det bästa upplägget att erbjuda för våra kunder, säger Mattias.

Vad med Söderberg & Partners upplägg gillade ni?
– Vi har en helt annan verktygslåda här än vad vi hade tidigare som gör att vi kan hjälpa våra kunder på ett väldigt bra sätt. Företagets breda erbjudande var framförallt det vi fastnade för, säger Mattias.

– Vi kan hjälpa till med allt från pension, försäkring och kapitalförvaltning. Tillsammans med våra duktiga kollegor på sak i Piteå och förvaltningsteamet i Umeå/Luleå med Mattias Lyrenäs och Niklas Thomasson så kan vi ta hand om de flesta behov som kunderna har. Det blir ett helhetsgrepp. Som kund behöver man inte gå till olika försäkringsgivare utan det räcker att ha kontakt med oss, säger Mattias.

webb2

Tilläggas ska också att Söderberg & Partner för elfte året i rad enligt svenskt kvalitetsindex (SKI) har de nöjdaste kunderna inom förmedlarbranschen samt att de 2022 även blev utsedd till främsta Private Banking-aktör enligt Kantar Sifo Prospera. Framförallt hjälper Mattias och Jonas till med tjänstepensionsfrågor mot företagskunder.
– Pensionsmässigt kan vi se till alla behov oavsett var kunden ligger. Det finns bra struktur på upphandlingen och vi kan ofta sänka avgifterna för kunden, säger Mattias.

Han berättar att mycket handlar om relationer till kunderna. Ju bättre de lär känna sin kund desto bättre jobb kan de göra.
– Det handlar exempelvis om tidshorisont, när och hur man vill använda pengarna, vilken risk man vill ha och ifall man vill ha hjälp eller sköta placeringen själv. Sedan tar vi tillsammans med våra kollegor fram placeringsförslag utifrån det, säger Mattias Rönnlund.

Mattias och Jonas har som sagt arbetat med Söderberg & Partners i Skellefteå i ett år, men sedan årsskiftet hittar vi företaget på en ny adress. De håller numera till på Hörnellgatan, ovanför ICA Supermarket Skellefteå Torg.
– Det känns jätteroligt med nya och fräscha lokaler, säger Mattias.
Tillsammans hälsar de både gamla och nya kunder välkomna!

Föregående artikelFörsta spadtaget för 75 nya bostäder
Nästa artikelRobert Gustafsson till Skellefteå