Första spadtaget för 75 nya bostäder

Native bild riksbyggen

Den 1 februari är det dags att ta det första spadtaget för 75 bostäder i Brf Utsikten på Getberget i Skellefteå. Det första spadtaget tas av Evelina Fahlesson, kommunalråd, Skellefteå kommun, Lina Öien, chef hållbar utveckling på Riksbyggen, Peder Dahlberg, projektchef på NCC och blivande boende.

– Det känns fantastiskt bra att vi nu officiellt kan starta byggandet av Brf Utsikten. Riksbyggen är en långsiktig samhällsbyggare och vi bidrar med fler bostäder till Skellefteå som vi vet att det finns ett stort behov av, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr.

Brf Utsikten får ljusa och moderna lägenheter bekvämt nära strövområden, idrottsanläggningar, badhus och skola. Lägenhetsstorlekarna spänner från 2-4 rum och kök.

– Det kommer att bli härliga, inglasade balkonger. Från de översta våningsplanen är utsikten enorm. Köparna i projektet kan se fram emot ett bekvämt boende i ett mycket bra läge, säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggens Bostad Norr.

Till huset byggs ett garage med många parkeringsplatser.
– För många köpare är garageplatsen viktig. Till ett antal av garageplatserna kommer det att finnas laddstolpar för elbil, berättar Jenny Elveljung.

Föregående artikel300 nya lägenheter på Sörböle
Nästa artikelNya lokaler och större verktygslåda