Ny festival i Jörn – Open Fire Festival

Native bild festival

Nu arrangeras en helt ny utomhusfestival i Norrland – Open Fire Festival i Jörn. Markoolio, Chris Kläfford och Dolly Style är huvudakter under festivalen som arrangeras av Jörn Experience Hotel lördag 1 oktober i samarbete med Kulturrådet och Northevent.

I och med öppningen av nya hotellet i Jörn, Jörn Experience Hotell, arrangeras Norrlands nya stora utomhusfestival lördag 1 oktober. En festival som kommer genomsyra kraftfull ljussättning, eld och naturupplevelser, samt kultur för alla åldrar.
– Det känns fantastiskt roligt att få genomföra den här festivalen, när pandemin äntligen är över. Då det här är första gången vi arrangerar denna stora festival så bjuder vi alla besökare på fri entré.

Dessutom finns det möjlighet att boka upp sig på ett stort kvällsevent under festivalen med livemusik av Tjocksmock och JTM trio, vildmarksbuffé och mycket annat skoj, säger Daniel Petterson, VD Jörn Experience Hotel.

På grund av osäkerhet kring pandemins utlopp kommer man måsta boka sin biljett innan. Entrén är fri på dagtid, men biljett krävs för att arrangören ska ha koll på att inte maxkapaciteten för evenemanget överträds. En serviceavgift om 30 kronor kommer att tas ut.

För de som vill ha tillgång till lite lyxigare alternativ kommer det finnas möjlighet att bok plats i öltält i anslutning till festivalen. Därifrån kommer besökarna kunna se alla artister. Sitta i ett varmt tält och njuta av fantastiska mat och ölerbjudanden och även få partaja loss med partybanden Tjocksmock och JTM Trio. Förutom artisterna Markoolio, Chris Kläfford och Dolly Style, kommer det hända fler spännande saker under eventet. Matupplevelser, lokala artistframträdanden, aktiviteter och ljusshower. – Förhoppningen är att Open Fire Festivalen ska bli en årligen återkommande vinterfestival och på sikt locka internationella artister och skapa arbetstillfällen.

Vår önskan är att Open Fire Festival ska vara inkluderande och öppen för alla. Eventet är möjligt genom stöd från Kulturrådet i samarbete med Storklinta, Northevent och Boliden Mineral, säger Markus Nyström Northevent.

Text: Birgitta Hägglund Foto: Sotarn

Föregående artikelPär Lindholm lever loppan
Nästa artikelV75 kommer till Skellefteå