Ny delägare i växande mäklarfirma

nicke

Svensk fastighetsförmedling fortsätter att växa. Snart är de tio anställda vid Skelleftekontoret, ­kontorsytorna ska fördubblas – och nu är det klart att ­Mikael Berggren, 41, kliver in som delägare.
– Det känns riktigt inspirerande, säger Mikael.

Mikael Berggren, 41, har jobbat som mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i 13 år. Nu tar han klivet in som delägare i mäklarfirman tillsammans med Fredrik Lindfors och Niklas Lohman.
– ”Micke” är en bra kille som har varit hos oss sedan han blev färdig mäklare. Vi tar det här steget för att få in ny energi och kompletterande kompetens för att kunna ta företaget till nästa nivå. Ständig utveckling är något vi brinner för, därför känns detta som ett naturligt steg att ta, säger en av delägarna Fredrik Lindfors.

Mikael Berggren berättar att frågan kom vid precis rätt tillfälle och att han ser med tillförsikt på framtiden.
– Barnen har blivit några år äldre och huset är färdigbyggt. Frågan kom vid helt rätt tillfälle, och det här känns som en riktigt härlig utmaning, säger han.

Varför tror du att du får det här förtroendet?
– Det känns som att vi funkar bra ihop, och från första dagen jag kom in här har jag varit väldigt driven. Det känns inspirerande att få chansen att fortsätta utvecklas inom samma verksamhet.
Svensk Fastighetsförmedling, som finns på Stationsgatan 7 i Skellefteå, växer inte bara på ett sätt. Under året har firman förstärkts med fyra anställda och just nu håller de på att ­nästintill dubblera kontorsytan. Efter somm­aren ska den nya kontorslokalen vara inflyttningsklar.
– Vi har haft fina ytor tidigare, men väldigt svårdefinierade. Med förvärvet får vi ett bättre upplägg och flöde, som dessutom ger oss möjlighet att ta in ännu fler mäklare, säger Mikael Berggren med ett leende.

Hur ser framtiden ut?
– Ljus. Skellefteå växer så det knakar, vilket vi också gör. Vi är kanske inte de mest poppiga, men seriösa och ödmjuka – något jag tror våra kunder uppskattar, säger Mikael.

Vad tar du med dig för idéer i din nya roll?
– Pandemin har påskyndat mycket, bland ­annat att flera möten sker via teams och att vi numera kan ha visningar via video. Sedan ska vi ­fortsätta bygga vidare på trygghet och stabilitet, det tror jag kunderna känner en stor styrka i.

Föregående artikelSå maximerar ni trivsel – och resultat
Nästa artikelIdén som växt till succéföretag