Idén som växt till succéföretag

Bra idéer kan förändra människors liv. Så var det för Robert Olofsson, Fredrik Brännström och Adam Björk. Nu firar trion på Vitvarufixarn i Skellefteå tio år – och ser med tillförsikt på framtiden:
– Jag tror det märks att vi brinner för det här, säger Robert Olofsson.

För tio år sedan bestämde sig de tidigare kollegorna Robert, Fredrik och Adam att nyttja deras kunskap inom branschen och starta eget. Och det har visat sig vara ett smart drag. Vitvarufixarn, på Svedjevägen 5 i Skellefteå, har på bara ett decennium blivit det ledande företaget på klimatprodukter.
– Allt började med att vi fick en idé hur vi kunde förändra och förbättra utbudet, och 2012 gjorde vi slag i saken. Vi har egentligen haft en stegrande kurva från start och fortsätter fortfarande växa, tio år senare – vilket förstås är helt fantastiskt, säger Robert Olofsson med ett leende.

Företagets erbjudande, som till en början i stort sett enbart fokuserade på tvättstugeutrustning, har med åren breddats rejält. Nu erbjuder Vitvarufixarn service och försäljning av vitvaror, luftvärmepumpar, lösningar för professionell textilvård samt bokning- och passagesystem. Dessutom är de auktoriserade återförsäljare åt Electrolux Laundry System och Mitsubishi värmepumpar.
– Som i alla andra branscher går det också trender i vår, och just nu är digitala bokningssystem det som efterfrågas mest. Och det är inte svårt att förstå varför. Med det här systemet kan du boka din tvättstugetid på internet. Dessutom får bostadsrättsföreningen bättre koll, framförallt på skadegörelse, säger Robert.

Luftvärmepumpar
Något som också är populärt bland Skellefteborna och som växt genom åren är värmepumpar. Mitsubishi, som Vitvarufixarn jobbar med, har en lösning som kallas hyperheating, som gör att pumparna levererar på värmedrift ner till minus 35 grader. En annan fördel med luftvärmepumpar är att de även kan fungera som en kylanläggning under varma sommardagar.
– För klimatets skull kan det vara bra att köra kyla och få bättre rörelse i luften. Med det skapar du ett övertryck som gör att du får bättre snurr på luften, vilket skapar en bättre miljö i huset. Vissa modeller har luftrening också, säger Robert.
Läs mer: https://www.vitvarufixarn.se/varmepumpar/

Tvättstuge­utrustning
Dessutom tillhandahåller de tvättstuge­utrustning från Electrolux till fastighets­ägare och kommunala bolag, och även där har värmepumpstekniken kommit in i de moderna torktumlarna.
– Man sparar jättemycket energi på det. ­Kylsidan har kommit in på tork, vilket gör att det blir mycket ­energibesparingar, säger Robert.
Läs mer: https://www.vitvarufixarn.se/proffstvatt/

Förutom Robert, Fredrik och Adam ­jobbar också Jonathan Söderlund, Erik Jonsson och Philip Hedlund på Vitvarufixarn i Skellefteå.

Föregående artikelNy delägare i växande mäklarfirma
Nästa artikelSara kulturhus – så firas 1-årsjubileet