Så maximerar ni trivsel – och resultat

saloon

Åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan. Att vi trivs, har kul och känner oss stolta över vårt ­arbete är absolut nödvändigt. Det menar Mikael ­Lundgren, som utvecklat Skråmträskmodellen – riktad till ­Skellefteföretag i behov av utveckling.
– Trivsel skapar resultat, säger han.

Ökad arbetsglädje, högre lönsamhet och mer engagerade medarbetare. Med mer än 20 år som brandman på räddningstjänsten i Skellefteå har Mikael Lundgren lärt sig hur man bemöter folk i kris och hur man tar hand om varandra på sin arbetsplats. En kunskap han nu vill föra vidare via Skråmträskmodellen.
– Den här modellen ger perso­nalen större ­möjlighet att bättre förstå vad systematiskt trivselarbete faktiskt innebär och hur det kan användas, säger Mikael Lundgren.

Med den helt unika modellen, som utbildat flertalet lokala företag sedan 2019, får medarbetarna dokumenterade spelregler som hela organisationen förstår och ­känner sig delaktiga i att ha arbetat fram. Dessa spelregler sätter grunden för företagets kultur, menar Mikael Lundgren.
– För att få till en förändring är det viktigt att alla kommer till tals. När vi ses första gången är mitt jobb att pejla hur personalen mår och vad som driver dem. Tillsammans ska vi bygga arbetsglädje och ­stimulans, säger Mikael.

Ett bra första steg för ett ­företag i ­behov av utveckling är att försöka förstå vad det är man gör i den egna organisationen. Många gånger handlar det om att fundera mer på vad man vill åstadkomma, och Mikael menar att det oftast inte finns någon enad syn på det.
– Vad behöver vi göra för att känna glädje på jobbet eller hur ska vi göra för att vara strukturerade? Oavsett vilka frågorna är och hur stort företaget är så börjar vi ­oftast i smågrupper och diskuterar oss fram. När workshopen är slut sammanställer jag ett dokument som innehåller företagets nya förhållningsregler.

Vill ditt företag veta mer? Gå då in på skramtraskmodellen.se

Vilket paket passar ditt företag?

PROCESSEN – 5 TRÄFFAR
Processen är vårt heltäckande erbjudande, här ses vi under en längre tid med återkommande träffar för att ni ska få verktygen att lyckas. Första träffen jobbar vi med individens unika behov för att under andra träffen gå in på gruppens potential. Tredje gången vi ses går vi in på spelregler för organisationen som vi tar fram tillsammans. Fjärde träffen justerar vi spelreglerna och tittar på hur vi kan implementera dem i vardagen. Vi avslutar med en uppföljning för att säkerställa att era nya arbetssätt och rutiner efterföljs samt tittar på ifall något behöver justeras eller utvecklas.

FÖRELÄSNING 7 PUNKTER
Vi erbjuder föreläsningen ”7 punkter” för dig som vill ha en introduktion till Skråmträskmodellen. Under föreläsningen går vi igenom 7 punkter som gör stor skillnad för er arbetsplats när det gäller både trivsel och resultat. Detta kommer i sin tur göra er mer attraktiv för medarbetare, kunder och partners. Föreläsningen är 1,5-2 h.

SAMSYN
Ibland går vi in i nya skeenden på en arbetsplats, eller vi kanske startar en helt ny avdelning eller företag. Även om vi har möten och planering är det lätt hänt att vi inte riktigt har samma förväntningar på varandra och åtagandet. Det är viktigt att ha en samsyn i organisationen och det är det vi går igenom under detta erbjudande. Paketet skräddarsys efter era behov och önskemål och vi ses 1-3 gånger.

Föregående artikelTesta golf – i alla former
Nästa artikelNy delägare i växande mäklarfirma