Här finns 350 lediga jobb

boliden utan

Bolidenområdet och Rönnskär är i full gång med att rekrytera ungefär 350 sommarvikarier. Oavsett om du är elektriker, mekaniker, processoperatör eller helt enkelt bara är intresserad av teknikutveckling kan det här vara ett jobb för dig.
– Många av de som har börjat som semestervikarier fortsätter i branschen. Boliden har många intressanta uppdragsområden och samarbetar över områdena, säger Emma Bystedt, kommunikatör på Bolidenområdet.

Text: JOHANNES HÄGGLUND

För tredje året i rad samarbetar Rönnskärsverken och Bolidenområdet med att hitta
sommarvikarier.
– Då vi tillhör samma koncern vill vi visa bredden av jobb som finns inom Boliden, oavsett
om det är inom smältverk eller gruvor. Vi vill locka sökande till vår verksamhet, som är väldigt viktig för samhället. Vi tillhandahåller metaller som är nödvändiga i det moderna
samhället för att metallerna senare ska kunna användas till att göra till exempel elbilsmotorer, säger Emma Bystedt.

Tillsammans ska Bolidenområdet och Rönnskärsverken anställa cirka 350 personer. De söker framförallt processoperatörer, men även en hel del andra tjänster, som exempelvis
mekaniker, gruvarbetare, elektriker och laboranter.
– Vi söker personer med alla sorters bakgrund och utbildningar, och det är en fördel om man är teknikintresserad då mycket spännande teknikutveckling är något som finns hos oss, säger Emma Bystedt, på Bolidenområdet.

Fram till den 15 mars är ansökningen öppen och man behöver vara 18 år för att söka. I de flesta fallen börjar man kring midsommar och jobbar oftast fram till slutet av augusti.

Hur ser möjligheterna ut för en fortsättning efter sommarvikariatet?
– Absolut finns det möjlighet att vara kvar. Ganska många semestervikarier blir kvar på ett eller annat sätt eller kanske väljer att utbilda sig vidare för att bli ingenjörer. Det finns ett stort behov av både gruvarbetare och processoperatörer hos. Som processoperatör jobbar man med att övervaka och styra tillverkningsprocessen, säger Emma Bystedt.

Utöver processoperatörer och gruvarbetare, är det något speciellt behov ni är intresserade av?
– Ja, både mekaniker och elektriker är något vi behöver, säger Emma Bystedt och fortsätter:
– Alla som börjar hos oss blir inskolade och får utbildning i de moment som tillhör yrket. De geografiska platserna för sommarvikariaten är: Skelleftehamn, Boliden, Kankberg, Renström, Kristineberg samt Maurliden.

Läs mer och sök på www.boliden.com

Föregående artikelNå dina mål med en coach
Nästa artikelSå jobbar du smartare hemma