Från lekstuga till 650 kvm vinnande koncept

Proled 696x364 1

På knappt tio år har webbshopsföretaget Proled.nu gått från grundaren David Hallbergs garage till 650 kvadratmeter på Solbacken. Där driver de även Work System – som har svensktillverkad bilinredning till marknadens bästa pris. ”Vi har även branschens mest krocksäkra inredning”, säger David Hallberg.

Proled.nu har prisats som ”Årets nyföretagare” och har varit nominerade på Alvargalan som ”Årets småföretagare” och ”Årets handelsföretag”. Allt började med att lastbilschauffören David Hallberg ville ha arbetsbelysning till sin lastbil, men fick nej från firman. Då beställde han en ombyggnadssats och monterade – något som snabbt spred sig bland kollegor. Vilket gjorde att han fick göra om både garaget och dotterns lekstuga till lager för importerade produkter. Sedan har det bara fortsatt och numera har Proled.nu en butik på Solbacken, webbshop samt både monteringsverkstad och fordonspåbyggnadsverkstad.
– Vi gör omkring 400 extraljusinstallationer varje år och kan göra det på alla bilmodeller. Under hösten är vi extremt fullbokade och därför kan det vara en bra idé att boka tid för att montera extraljus redan nu, säger David.

Sedan tre år tillbaka är Proled.nu även anslutna till Work System. En rikstäckande kedja som säljer och monterar bilutrustning, tillbehör och inredning för transport- och servicebilar. Vi bygger hyllsystem till alla möjliga bilar. Det kan vara allt från enklare inredningar för hantverkare till en komplett rullande verkstad, säger David.

Proled 3 696x364 1

Work System grundades i ett garage utanför Jönköping 2009, idag omsätter de drygt 200 miljoner kronor. Under 2016 gick Entreprenör Invest AB, som ägs av Ikea-grundaren Ingvar Kamprads Stiftelse, in som delägare i Work System. En stor anledning till Work Systems imponerande resa är den höga kvalitén i kombination med marknadens bästa pris. – Vi kan alltid göra en unik inredning till ett väldigt bra pris jämfört med konkurrenterna, även när allt är svensktillverkat, säger David.

Hur lyckas ni med det?
– Det är ett Ikeatänk. En bit ska inte bara passa på ett ställe, utan den ska gå att ha till mycket. Våra inredningar kan med enkla metoder ändras eller byggas ut. Varje bit har sitt pris och därför blir det inte dyrare om du vill ha en kundunik inredning. Det kan till och med bli billigare än en standardinredning, säger David.

En annan framgångsfaktor är att Work System kan erbjuda marknadens mest krocksäkra inredning. Work System har byggt ett krockcenter där de kan utför olika typer av drag-, tryck- och slittester.
– Vi utför även fullskaliga kollisioner. Man kör en transportbil i 50 kilometer i timmen rakt in i en bergvägg för att se vad som händer. Vi har även lagt mycket fokus på påkörningar bakifrån, som är den vanligaste kollisionsolyckan. Work System fokuserar mycket på infästningspunkter i sina inredningar, det vill säga att inredningen ska stanna i skåpet och inte komma flygande genom mellanväggen. Dessutom certifieras alla montörer via WS Acadamy innan de får montera inredningar, avslutar David, som gärna kommer ut till arbetsplatser och har säkerhetsutbildningar.

Läs mer>> https://www.worksystem.se/anlaggning/skelleftea
Läs mer>> https://www.proled.nu/

Föregående artikelFull fart för Pontus
Nästa artikelTre starka aktörer under samma tak