Förändrar sitt arbetssätt för att värna om miljön

Native bild SKEmedia 3

Teknikindustrin är inte den första bransch man tänker på när det kommer till hållbarhet – men det vill StjärnaFyrkant ändra på. De har förändrat sitt arbetssätt på en rad punkter under den senaste tiden, allt för att på ett bättre sätt värna om miljön.
– Vi hoppas såklart att så många som möjligt tar efter oss, att andra ser att det är fullt möjligt att vara hållbar även i vår bransch, säger Stina Wikberg på StjärnaFyrkant i Skellefteå.

Text: JOHANNES HÄGGLUND

Oavsett om ditt företag behöver hjälp med telefoni, växlar, comradio, skrivare, molntjänster, nätverk, bredband eller servrar kan man vända sig till StjärnaFyrkant i Skellefteå. De är en helhetsleverantör av kommunikation, och har lång erfarenhet och bred kompetens för att lösa problem utifrån sina kunders behov.
– I vår bransch är ingen kund densamma. Det handlar om att förstå kundens nuvarande lösning eller problem och på ett smidigt och kostnadseffektivt sätt hjälpa kunden, säger Stina Wikberg på StjärnaFyrkant.

Ett bevis på deras höga kompetens är att de är guldpartner med Microsoft.
– Det är något vi är stolta över. För Microsoft är hårda med kraven på vad man ska kunna för att bli guldpartner, säger Stina.

Coronapandemin har gjort att fler och fler jobbar hemifrån, och det har också påverkat StjärnaFyrkants uppdrag.
– Vi har fått hjälpa till med konferenslösningar, datorer, headsets och allt som behövs för att våra kunders personal ska kunna jobba hemifrån på ett bra sätt, förklarar Stina.

Hon har jobbat på företaget i ungefär tre år och för drygt ett år sedan bytte StjärnaFyrkant i Skellefteå ägare och därefter har företaget gjort en stenhård satsning mot att jobba mer miljömässigt och fokusera på hållbarheten. De tar tre olika certifieringar inom miljö och arbetsmiljö (iso9001, 45001 samt 12001)
– I vår bransch är det mycket påverkan på miljön och vi vill försöka minska det så mycket som möjligt för att ha en framtid. Vi hoppas såklart att så många som möjligt tar efter oss. Når vi ut med det här kan andra se att det är fullt möjligt att vara hållbar även i vår bransch, säger Stina.

Som ett led i satsningen är planen att byta ut företagets bilar mot el- och hybridbilar samt låta kunder lämna in gammal elektronik.
– Lämnar de in sina telefoner får de ersättning för det. Så inte mobilerna bara ligger i byrålådan och sedan slängs bort. Vi och våra partners kan ta hand om olika delar i de här produkterna och använda till nytt. Sedan försöker vi göra större beställningar. Allt för att så få så bra frakt som möjligt ur ett hållbarhetstänk och vi klimatkompenserar även alla paket som skickas ut till våra kunder, avslutar Stina Wikberg.

Sponsrat inlägg: En del av vårt annonserbjudande och inläggen skrivs av vår kommersiella avdelning. Om du har frågor, hör av dig till info@skellefteaguiden.se

 

Föregående artikelVill öka personalstyrkan med 25% innan nyår
Nästa artikelJättesatsning mot ett mer hållbart samhälle